Wedding crashers

«Let's joke about sex, baby!» Er du klar for å feste med veldig sleske og litt romantiske menn?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wedding Crashers ser på overflaten ut som en svært så standard romantisk komedie. Det som er overraskende er at den har fått høyeste aldersgrense i USA. Her i Norge kan derimot 11-åringer gå å se den. Dette sier vel egentlig sitt om at vi her til lands er litt mer åpne og mindre nevrotiske når det kommer til seksualitet på film.

Fordi ingen av scenene i Wedding Crashers er i nærheten av å være seksuelt opphissende. Filmen er derimot spekket med latterlig sadomasochisme, ufrivillig nakenhet og blødmer som får deg til å vri deg i kinosetet.

...også svinger vi på seidelen igjen!(Foto: filmweb.no)...også svinger vi på seidelen igjen!(Foto: filmweb.no)

I visse partier gjør pervo-humoren filmen rett så morsom, andre ganger blir denne festen av en film bare platt og flau.

Livet er en fest!


Men ideèn er god; Jeremy (Vince Vaughn) og John (Owen Wilson) spiller to ungkarer som har en noe uvanlig lidenskap: De elsker å gå i bryllup. I bryllup er maten god, drikken gratis og damene fryktelig lette på tråden. For å få dekket sitt umettelige behov holder det ikke lenger for de to partygutta å kun overvære venners bryllup. De begynner å "kræsje" ukjente menneskers store dag ved å gi seg ut for å være ganske andre enn det de er.

Men selvsagt så blir leken til alvor når John faller for en brudepike. Resultatet er at han drasser med seg bestekompisen på en heidundrande weekend sammen med hennes sprø familie for å kapre sin store kjærlighet.
Det er mulig du liker Wedding Crashers dersom du likte:
-

American Pie


-

Dude, Where's My Car?


Wedding Crashers er langt fra noen storfilm. Enkelte ganger føles det som om manusforfatterne har sittet med ideèr til en rekke sketsjer og så bare satt dem sammen uten videre mål og mening. Men Owen Wilson og spesielt Vince Vaughn er ikke uten sjarm, og det er ikke fritt for at man sitter å småhumrer filmen igjennom.

Dersom du svelgte filmer som American Pie rått er "The Wedding Crashers" nok en litt-på-kanten-fest du godt kan bli med på. Har du visse krav til story og må ha litt mer enn billige poeng for å kose deg på kino, bør du nok holde deg hjemme.

Personvernpolicy