Min date med Brian

Er verden så liten at vi kun er seks bekjentskaper unna hvem som helst på planeten? Og i så tilfelle, hvor vanskelig er det å treffe nettopp den personen man har beundret hele livet?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Brian møter Drew...Brian møter Drew...

Dersom teorien om «six degrees of separation» (at du kun er seks ledd fra alle mennesker i verden) stemmer ligger jeg godt an.

Jeg skal nemlig på date med Brian Herzlinger. Brian har laget dokumentar om hvordan han, en helt vanlig fyr, med kun 1100 dollar (ca. 7200 NOK) i lommen skal klare å få en date med selveste Drew Barrymore i løpet av så liten tid som 30 dager.

Alt han har å stole på er sjarm og at noen han kjenner, kjenner noen som kjenner noen, som igjen kjenner noen som kanskje kjenner Drew!

- Dersom jeg skal skryte til vennene mine. Hvor mange grader av separasjon er jeg fra Drew Barrymore nå?

Brian lyser opp i et bredt smil.

- Du er bare èn grad fra Drew nå! Uten tvil.

Amerikaneren, med bostadsadresse i Hollywood var tidlig i prosjektet opptatt av at filmen «Min date med Drew»skulle springe ut av teorien om «Six degrees of separation».

- Jeg hadde ingen idé om denne framgangsmåten faktisk ville føre meg til en date med Drew, men ville prøve. Vi kjørte oss inn i mange blindspor på veien. På en måte endte vi opp med å klatre fra bunnen av kjendisstigen i et forsøk på å nærme oss henne.

...og jeg møter Brian. (Foto: Jarle Namtvedt)...og jeg møter Brian. (Foto: Jarle Namtvedt)

I filmen ser vi hvordan Brian besøker B-kjendiser som Cory Feldman (Goonies, Stand by me) og broren til Julia Roberts, Eric Roberts for å prøve å elge seg innpå Drew.

- Ingen av kjendisene du ser i filmen fikk betaling for det de gjorde. Årsaken til at de stilte opp var at de virkelig kunne identifisere seg med drømmen om å møte sitt store idol som man har hatt plakater av på veggen som barn, sier Brian.

Forelsket hele sitt liv


Han innrømmer at han har vært forelsket i Drew siden han var liten.

- Jeg har hatt et «crush» på henne siden hun var seks og spilte i ET. Men ikke på en suspekt og slibrig måte altså, jeg var også seks! spøker Brian.

- Hun er hele Amerikas «sweetheart». Jeg beundrer virkelig hvordan hun har gått gjennom noen mørke tider med alvorlige problemer og kommet ut på andre siden som en så fantastisk person.

Brian var totalt blakk da han plutselig vant de 1100 dollarne på et gameshow. Vinnersvaret var «Drew Barrymore», noe den ambisiøse filmskaperen selvsagt tok som et tegn og brukte pengene på å leie et videokamera.

- For meg var dette på en måte en skikkelig «wake up call». Jeg burde selvsagt ha brukt pengene på husleie ettersom jeg var fryktelig blakk, men jeg følte at dersom jeg ikke gjorde dette, så kom jeg til å angre. Det som skulle være et 30-dagers prosjekt har nå blitt til en to år lang berg- og dalbane reise. Det er fantastisk!


Følg drømmen!


Den sjarmerende og svært energiske amerikaneren mener at filmen «Min date med Drew» like mye handler om å følge sine drømmer som faktisk å få en date med drømmejenta.

Brian gjestet Haugesund med kameratene Brett Winn og Joe Gunn som var med på prosjektet. (Foto: Elise Nyborg Eriksen)Brian gjestet Haugesund med kameratene Brett Winn og Joe Gunn som var med på prosjektet. (Foto: Elise Nyborg Eriksen)

Og jeg kan avsløre at det ble date på Brian, selv om ting lenge så ut som om de skulle gå rett i vasken.

- Akkurat

hvor

nervøs var du før du traff Drew?

- Vel, i filmen ser du meg bare de siste fem minuttene før jeg treffer henne, og det i seg selv ser ganske ille ut. Det som ikke blir vist er timen før, da jeg bare løp fram og tilbake og freaket helt ut.

Jeg hadde gjort klar tre samtaletema som jeg kunne gripe til dersom det ble ukomfortabel stillhet i løpet av daten, men så fort hun dukket opp glemte jeg alle tre. Drew overgikk alle mine drømmer. Hun er fantastisk, sier han henført.

- Har selvtilliten din blitt større etter drømmedaten?

- Min date med Drew har premiere den 30.september.

- Besøk den morsomme hjemmsiden her.


-

Les mer om «six degrees of separation» på forskning.no

.


- Jeg er fremdeles den samme fyren og føler meg ofte usikker og redd. Likevel føler jeg virkelig at jeg kan oppnå hva som helst, bare jeg bestemmer meg for det.


Gode råd


Rådet hans til andre som gjerne vil date idolet sitt er enkelt:

- Bare gjør det!! Du må forfølge det du vil ha 100%.... innenfor lovlighetens grenser selvsagt, sier han og bryter ut i latter.

Jeg føler at daten (ok, intervjuet da) har gått rimelig greit. Brian skal videre til lunch, men holder hånden min lenge, smiler bredt og sier hvor utrolig koselig han synes det var å snakke med meg.

- Jeg er stolt over å være din ene grad fra Drew, sier han.

Jeg smiler og tenker på at jeg kun er to grader fra de fleste i Hollywood.

En ganske fin tanke å ha i lille Haugesund.

Personvernpolicy