Al Pacino er den nye Napoleon

Hollywoods ferd innen historien fortsetter. Al Pacino skal spille hovedrollen som Napoleon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barry Navidi skal produsere dramaet, skriver The Sun.

Al PacinoAl Pacino

Navidi har tidligere arbeidet med Pacino i Shakespeares komedie «Kjøpmannen i Venedig», og sier til avisen:

- Vi skal konsentrere oss om de siste årene av Napoelon Bonapartes liv, da han levde i eksil.

Napoleon Bonaparte ble deportert til St. Helena, en britisk øy i Atlanterhavet, etter at han ble beseiret ved Waterloo i Belgia 18. juni 1815, der han også døde i 1821.

Filmen er basert på historien til 13-årige Betsy Balcombe, som ble kjent med Napoelon da han bodde hos familien. Hun var den eneste i familien som snakket fransk, og var i motsetning til mange andre, ikke redd for ham. Heller var hun fascinert av hans sorte tenner, som i følge historien skal ha kommet etter storforbruk av lakris.

- Vi er overlykkelige for at Al Pacino tar rollen. Vi starter innspilling neste sommer og håper å ha filmen klar til Cannes filmfestival i 2007, sier Navidi.

Amerikanske drømmen


Napoleon Bonaparte, 1769-1821Napoleon Bonaparte, 1769-1821

Italienske Al Pacino vokste opp i Bronx og slo gjennom som legendariske Michael Corleone i «Gudfaren» i 1972.

- Politics and crime are the same thing -

Elleve år senere, i 1983, fikk han udødeliggjort Tony Montana i kultfilmen «Scarface». Følgende sitat er en av filmverdenens mest kjente, og ble sagt av Montana før han ble plaffet sønder og sammen:

- Say 'ello to my little friend! -

De siste årene har Pacino arbeidet mye med off Broadway-produksjoner.

Trivia:


Al Pacinos favorittfarge er sort, han sluttet å røyke i '94, men holder seg per i dag til urte-sigaretter. Han nyter opera og er særs Shakespeare-interessert. Tidlig i sin karriere var han stand up-komiker.

Pacino fikk Oscar for rollen som gretten, blind pensjonist i filmen «Duften av en Kvinne» (1992), og har spilt inn rundt 40 filmer som står sterkt i filmhistorien. Pacino driver sitt eget produksjonselskap, og har produsert blant annet dokumentarfilmen «Looking for Richard», som handler om prosessen med å sette opp Richard 3.

Personvernpolicy