Klippet halen av sju hester på Romerike

Ukjente gjerningsmenn snek seg natt til tirsdag inn på et jorde på Romerike og klippet halehåret av sju hester før de dro igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sørum (NTB):
Svein Engen ved Sørum lensmannskontor stusser veldig over at inntrengerne ikke har etterlatt seg så mye som et hårstrå.

- De har tatt med seg alt håret, noe som er innmari merkelig. Jeg kan ikke skjønne hva de skal med det. Vi har i hvert fall ikke hatt noen lignende sak de seneste ti årene, sier han til Romerikes Blads nettutgave.

Enkelte av hestene ble klippet mer enn andre. Hesteeieren Øyvind Kirsebom (60) sier halene er klippet rett av, og at gjerningsmennene må ha hatt med seg en stor saks. Han anslår den samlede hårmengden til å utgjøre en halv søppelsekk.

En hestehale består delvis av et følsomt halebein, men klippingen begrenset seg kun til håret i enden av halene.

- Halen er et verktøy hesten bruker for å holde fluene unna, og fjerner du mye av halen, mister den mye av sin funksjonalitet. Så lenge man ikke klipper følsomme områder er ikke hendelsen av de groveste, men dette er uansett i grenselandet mellom dyrevernloven og straffeloven, sier veterinær Dag Erik Ruud ved Mattilsynet på Romerike.

Personvernpolicy