Blodfattig valgkamp i bloggeland

Neste Klikks Bloggskudd gir deg blinkskudd fra bloggosfæren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du trenger ikke å drive valgkamp for å få henne i strupen.Du trenger ikke å drive valgkamp for å få henne i strupen.

Valget nærmer seg, og Bloggskudd hadde ambisjoner om å rapportere fra en rasende valgkamp i bloggeland. Men norske bloggere er visst ikke så opptatt av valget, når det kommer til stykket.

Men unntak fins. Bloggebloggen Bloggblogg har for eksempel startet valgekstra. Men heller enn å invitere dølle politikere til debatten, har de invitert meningssterke bloggere.Vil du lese del 1 og del 2 av Bloggbloggs valgekstra, så klikk deg videre. Her er noen smakebiter fra debatten.

Skulle man dømme etter avisenes forsider så er de tre viktigste sakene finger'n, fotball og fedme. (Vam Pus)

Erna Solbergs kroppsfasong og klessmak har vært vel mye i fokus for min smak. (Brigt Dale, fra Inntastet)

Karitas kjoler er uinteressant, det er sko som er tingen! Kule sko eller ikke kule sko - det er det som er spørsmålet ... (Vam Pus)

For å være ærlig så er jeg egentlig ikke veldig interessert i valgkampen. (Bjørn Stærk)

Politikere oppfører seg i grunnen mye som bloggere, og det gjelder både de jeg er enig med og de jeg er uenig med. Som venstreradikaler må jeg selvsagt legge til ett eller annet meningsløst om at Høyre stort sett prater piss her. (Øyvind Strømmen, fra Dilettant.no og Moonshine from Malines)

Drusilla er sint


Selv valgkampens heteste utbrudd overgår ikke temperamentet til selveste

Drusilla

, som er bloggenavnet til kvinnen bak bloggen

Dagens Onde Kvinner

.

Drusilla er ikke å spøke med. Men med bloggen full av raseriutbrudd, var det nesten ingen igjen å bli sint på da hun skulle skrive sitt innlegg forleden dag.

Derfor fikk et utvalg patetisk sutrende livsbestjålne mennesker som puler for lite, er for ensomme, må gjøre siviltjeneste eller rett og slett plages av den biologiske klokka sitt pass påskrevet.


Definitivt lesverdig.

De fleste av ofrene Drusilla river strupen over på identifiseres som kronikører i Dagbladet eller kommentatorer i Aftenposten.

Og det er altså ikke noe krav at man skriver om valget for å påkalle hennes vrede.

Tine Synnøve


Ellers kommer et av de friskeste valgkamputspillene fra Halvard Conrad Hansens penn. Du vil kanskje kjenne han som Dagblad-kåsør, men nå er han blitt valgkampblogger for VG. Den loslitte jeg-figuren med de morsomme dialogene med sin kone er skilt og nygift:

Jeg fant henne på nettet. Vi chattet litt, og så var det gjort.

- Så spør jeg deg, Tine Synnøve. Vil du ha den mann som hos deg står? spurte presten.

- Hvis du får ham til å stå oppreist, er svaret ja.

(fra «Sminket til debatt»)

Spørsmålet nå er om Tine Synnøve stemmer Senterpartiet, eller om navnet er inspirert av andre attributter assosiert med meieribransjen.


Personvernpolicy