Prisras på hjemmeprojektorer

En projektor kan være et alternativ til rådyre 42-tommers TV'er. HP nører opp under priskrigen på projektorer ved å halvere prisene på tidligere modeller, og lanserer samtidig nye.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HP dumper hjemmeprojektorer for å få fart i forbrukerne.HP dumper hjemmeprojektorer for å få fart i forbrukerne.

Hvorfor kjøpe 42 tommers LCD TV når du kan kjøpe en projektor som viser filmen på veggen så stort du bare vil, til en brøkdel av prisen?

Ifølge direktør Iver Follestad i HP er det nå billigere enn noensinne å skaffe seg en hjemmeprojektor.

- Og 42 tommer blir bare barnematen sammenlignet med hva du kan gjøre med en hjemmeprojektor, sier han. - Bildet kan blåses opp inntil 230 tommer, og begrenses bare av veggflaten du har tilgjengelig.

Dumper prisene


HP og andre aktører i dette markedet er forundret, og litt skuffet, over at forbrukerne kaster seg over rådyre og kjempestore TV-er, når de kan få en like god, om ikke bedre, underholdningsopplevelse ved å bruke en projektor.

For å få litt fart i markedet, har HP derfor bestemt seg for å dumpe prisene på noen modeller.

Modellene EP 7112, EP 7122 og EP 9012 er alle tre beregnet på privatmarkedet.

Alle tre får nå halvert prislappen.

Forskjellen på de to billigste modellene, EP 7112 og EP 7122, er bare skjermoppløsningen, mens den dyreste, EP 9012, har innebygget DVD og sub-woofer i tillegg.

Enhetene vil koste henholdsvis 6.000, 7.500 og 12.000 kroner etter halveringen.

Skolesikker projektor


Bortsett fra prisdumpingen på gamle modeller, lanserte HP nye. Mest spennende, nå som skolen snart starter igjen, er kanskje modellen som så og si er laget for å henge i taket i et klasserom.

- Dette er den første projektoren som er en ren HP-modell, laget av oss, sa Follestad. - Alle tidligere modeller er laget på spesifikasjon fra oss av leverandører i Asia. Designet er jo dessverre ganske håpløst, og den veier rundt 3 kilo, men den er nesten umulig å stjele.

Mange skoler sliter med stadige innbrudd hvor datautstyr og projektorer er særlig ettertraktet tyvegods. Men det skal mer til enn en skrutrekker for å stjele den nye HP VP6300. Den er trippelsikret mot tyver.

- For det første har den en standard kensington-lås, sier Follestad. - Den kan de fleste riktignok åpne med en hårnål, men det er en god sikkerhet mot at folk tar den med seg fra et møte.

- For det andre kan den låses fast gjennom bærehåndtaket, som er forsterket med en stålramme som går tvers gjennom. Brekker du håndtaket, er projektoren ødelagt, sier han.

Den tredje sikringsmetoden er en pin-kode du må vite for å få projektoren til å virke.

Dermed blir dette et produkt som ikke lett kan stjeles, og blir dermed ganske ideelt for skoler, og kanskje puber og serveringssteder som ønsker å vise for eksempel fotballkamp på storskjerm for sine gjester.

Syv års levetid


HPs nye VP6300 er ekstra tyverisikret og har en pære som lyser i 8.000 timer - nok til syv skoleår.HPs nye VP6300 er ekstra tyverisikret og har en pære som lyser i 8.000 timer - nok til syv skoleår.

En annen grunn til at HP mener produktet er perfekt for skolemarkedet er lampens levetid. Har du eid en projektor lenge nok til at pæra har røket, vet du at den er ubegripelig kostbar. Den koster mange tusen kroner, uansett hva slags projektor du har. Derfor er levetiden på pæra viktig for totaløkonomien ved å eie en projektor. VP6300 har en levetid på hele 8.000 timer.

- For vanlig bruk i en skolesammenheng summerer dette opp til syv år, sier Follestad.

Hvis du ikke allerede har byttet ut projektoren da, er det mer aktuelt å skrote den og kjøpe ny, enn å bytte pære.

Personvernpolicy