Infernalsk debut

Artikkelen fortsetter under annonsen

En gutt som nekter å ha sex, en muslim som hater å faste og Ari Behn som one night-stand. Regissør Ove Raymond Gyldenås slår virkelig på stortrommen i «Tommys inferno».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Tommy» (Eirik Evjen) og «Maria» (Anine Echoff) (Foto: Elise Nyborg Eriksen)«Tommy» (Eirik Evjen) og «Maria» (Anine Echoff) (Foto: Elise Nyborg Eriksen)

Neste Klikk snakket med langfilmdebutanten og norges nye filmidoler.

- Jeg hadde en idè om en karakter som jeg har tenkt på lenge. Hele idèen var å ha en prinsippfast karakter, jeg ville vise hvor vanskelig det er i dagens samfunn, sier regissør Ove Raymond Gyldenås.

Og ungdomsfilmen «Tommys Inferno» som har premiere denne uken mangler sannelig ikke på brutte prinsipper og moralske valg.

Sex og ungdom


I filmen møter vi altergutten Tommy (Eirik Evjen) som mener at sex er noe man bør vente med til man blir gift. Kjæresten hans Maria (Anine Echoff) er på sin side mer enn klar nok for å eksperimenter litt med sex. Ikke en spesielt god match. Tommys bestevenn, den muslimske Ahmed (Mehran Iqbal ), drømmer på sin side om en Big Mac-meny under ramadan og skriver flittig på erotiske noveller for «Lek».

Med andre ord, en film full av sex.

Regissøren tror nemlig at sex har større innvirkning på tenåringer nå enn før i tiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Som voksen føler jeg at samfunnet er mer fokusert på seksualitet nå enn det var tidligere. Men det kan selvsagt være at det er fordi jeg er mer bevisst. Kanskje synes våre foreldre det samme da vi vokste opp.

- Uansett føler jeg at det foregår en avmystifisering av sex i alt fra musikk til moter, sier regissøren.

Gjengen er samlet igjen. Fra venstre: Regissør Ove Raymond Gyldenås, Yassmine Alexandra Johansen, Anne Lene Heiberg, Mehran Iqbal, Eirik Evjen, Anine Echoff, Carl Christian F.Grimstad, Atle Antonsen og Anh Vu. (Foto: Elise Nyborg Eriksen)Gjengen er samlet igjen. Fra venstre: Regissør Ove Raymond Gyldenås, Yassmine Alexandra Johansen, Anne Lene Heiberg, Mehran Iqbal, Eirik Evjen, Anine Echoff, Carl Christian F.Grimstad, Atle Antonsen og Anh Vu. (Foto: Elise Nyborg Eriksen)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedrolleinnehaverne mener at filmen er troverdig i sin framstilling av ungdom og seksualitet.

- Karakterene er selvsagt satt på spissen, men miljøet virker ekte. Nå er jeg litt eldre enn karakteren jeg spiller og derfor snakker jeg nok mindre om sex nå enn det jeg gjorde før. Nå er det liksom blitt litt mer vanlig, sier Anine som spiller Maria.

- Jeg synes at historien er veldig realistisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke flaut


Den unge skuespillerinnen synes heller ikke det var problematisk å spille inn de heteste scenene.

- Jeg synes at alle var veldig flinke til å føle meg komfortabel, det var ikke flaut i det hele tatt, sier Anine.

Eirik, som spiller «Tommy», hadde ingen problemer med klinescenene.

- Jeg synes faktisk det var mer slitsomt å spille inn scener hvor det var mye frustrasjon og sinne. For å klare det prøvde jeg virkelig å sette meg inn i hvordan Tommy følte det. Det hjalp også å hypeventilere før de scenene, men jeg ble veldig trøtt av det, forteller han.

Fritime med bonus


Eirik ringte selv til castingbyrået for å få en rolle, mens Anine og Mehran fikk rollen gjennom auditions på skolen.

Mehran Iqbal som «Ahmed» (Foto: Sandrew Meteronome)Mehran Iqbal som «Ahmed» (Foto: Sandrew Meteronome)

- For meg var det helt tilfeldig, sier Mehran.

- Castingbyrået kom på skolen og da tenkte jeg og gutta: «Yes, en time fri»! Jeg bare tullet på audition, men ble tatt ut nesten med èn gang, sier han med et glis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjendisgjenger


I tillegg til de unge skuespillerne dukker også kjendiser som Atle Antonsen og selveste Ari Behn oppi filmen. Hvordan klarte regissøren å overtale nesten-prinsen til å bli med på lasset?

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Kostymedesigneren vår, Baron Von Bulldog, er en nær venn av Ari og spurte om han kunne tenke seg å bli med på prosjektet. Ari leste manus og likte det godt. Jeg tror ikke at han har sett filmen ennå, forteller Gyldenås.

Men se filmen får prinsessegemalen snart, for i morgen er det festpremiere. Både Ari og en rekke andre kjendiser har meldt sin ankomst og det er ikke fritt for at pulsen til langfilmdebutanten er høy dagen før dagen.

- Jeg er veldig nervøs før premieren. Jeg håper virkelig at folk liker den, sier Gyldenås.

Og hvordan står det forresten til med regissørens egne prinsipper? Er han en prinsippfast fyr?

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Prinsippene mine holder jeg for meg sjøl, men de er jo til for å brytes, sier han med et lurt smil.

«Tommys Inferno» har premiere den 19. august.


Tommys Inferno: Offisielle hjemmesider

Fakta

Regissør og manusforfatter Ove Raymond Gyldenås, har sin bakgrunn fra regilinjen på Den Norske Filmskolen i Lillehammer. Gyldenås markerte seg sterkt med sin eksamensfilm fra Lillehammer i 2001. Ungdomskomedien «Sinnssyk i Gjerningsøyeblikket» ble en umiddelbar suksess hos publikum. Filmen er blitt vist på en rekke festivaler og ble her hjemme hedret med en publikumspris for beste fiksjonsfilm på den norske kortfilmfestivalen i Grimstad.

Etter avsluttet utdanning har han, foruten å regissere en rekke reklamefilmer for Fantefilm AS, utviklet og skrevet på flere spillefilmprosjekter. Prosjektet TOMMYS INFERNO har vært i utvikling med støtte av spillefilmkonsulent Erlend Loe på Norsk Filmfond siden høsten 2002.

(Kilde: Filmweb)