Liten endring i bruk av ulovlige rusmidler

Cannabis, amfetamin og beroligende midler ser ut til å ha blitt vanligere. Mens nordmenns bruk av kokain og løsemidler har lavest vekst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB):

Det totale antall brukere av narkotika er anslått til å være mellom 53.000 og 90.000, men det er stor usikkerhet knyttet til tallene. I 2002 var det beregnet til å være mellom 52.000 og 82.000, ifølge rapporten fra Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS), skriver Vårt Land.

Dette er første gang SIRUS kan legge fram en landsomfattende undersøkelse om narkotikasituasjonen. I de fleste kommuner er det kun ubetydelige endringer fra 2002 til 2003, viser opplysningene hentet inn fra helse- og sosialetater, politi og utekontakter i kommunene.

I over halvparten av kommunene oppga helse- og sosialetaten at alkohol er det største problemet, både for voksne og ungdom.


-

ABCStartsiden: Rusmidler


Personvernpolicy