Aftenpostens trumf - Trumps blogg

Neste Klikks Bloggskudd gir deg blinkskudd fra bloggosfæren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grasrota taper kampa om bloggemaktaGrasrota taper kampa om bloggemakta

Hvordan vet du at favorittbloggeren din ikke er kjøpt og betalt for å mene det hun mener?

Leser du avisen, regner du vel stort sett med at journalisten ikke har andre agendaer enn den åpenbare - å sørge for at avisen han lager er så god at lesere og annonsører vil ha den. Men bloggere, som verken har en redaktørplakat i ryggen eller lønn for strevet, er kanskje ikke like lette å avlese agendaen til?

Nå har smarte selskap begynt å hyre inn bloggere til å skrive fordelaktig om produktene sine og formodentlig skape oppmerksomhet.

Tidligere en gang skal Nokia ha betalt «toneangivende» bloggere i forbindelse med lansering av nye mobiltelefoner. Nå er Microsoft på banen, og vil skape blest omkring nye spillkonsepter, ryktes det i bloggosfæren. Fra USA rapporteres det også om at en meieribedrift har leid inn en blogger for å

skrive fint

om ernæring, helse og organisk mat, og at den store IT-bedriften EDS har trukket inn bloggere for å hausse opp «The Next Big Thing», en diskusjon omkring fremtidig teknologi.

PR-selskapet Hill & Knowlton oppfordrer sine

ansatte til å blogge

, men de må svare på en quiz først. Første spørsmål er «Hvorfor vil du blogge?», med følgende svaralternativer: a) Bli forfremmet; b) Få oppmerksomhet; c) Få sparken; d) Bli headhuntet; e) Alt dette; f) Ingenting av dette; g) Vet ikke.

Bloggemakta er altså allerede nå i ferd med å smuldre ut av hendene til skribentene fra grasrota og overtas med kyndig hånd av profesjonelle.For som du vet, så har jo avisene for lengst kastet seg på bloggebølgen også. Unntaket var inntil i dag Aftenposten, som heller valgte å rette en harmdirrende pekefinger mot sine konkurrenter i dette gamet.

Det var tydeligvis en kløktig dekkoperasjon, for tirsdag lanserte Aftenposten selv en blogg i samarbeid med diverse dypttenkende virksomheter, navnlig NHO-tenketanken Civitas , den venstreorienterte organisasjonen Manifest og det Liberale Laboratorium, kjent under navnet LibLab.

Visste du forresten at du kan lese den rådyre, eksklusive og dyptpløyende blekka

Mandag Morgen

i form av en blogg? Før 4.000 kroner eller så. Nå, ganske gratis.


Ja du kan le du, og det kan gjerne være et falsk smil. De fleste av oss er nemlig mye dårligere til å oppdage et falskt smil enn vi tror. Psyko-bloggen

tenke.no

har funnet en test hvor du kan se hvor flink du er til å avsløre slike smil.

Les hvordan psykologene selv scoret

, og følg lenken videre derfra til selve testen, for å sjekke deg selv.

Helt til slutt, ikke glem å tipse oss om nye og gjerne litt ekstraordinære blogger. Vi lover ikke at vi skriver om den, men du får ikke sparken selv om du tipser om din egen blogg, slik

denne Donald'en Trump'et

gjennom.


Donald Trumps bloggskribenter - de fire som fikk jobben.Donald Trumps bloggskribenter - de fire som fikk jobben.


Personvernpolicy