Alle ombord mistet livet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle 153 passasjerer mistet livet da et colombiansk fly styrtet i Venezuela tirsdag, opplyser de franske luftfartsmyndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det colombianske passasjerflyet - en McDonnell Douglas MD 80 - styrtet i venezuelansk luftrom dag.

Alle passasjerene var franske statsborgere fra den karibiske øya Martinique, ifølge en talskvinne for luftfartsmyndighetene DGAC.

Inkludert mannskapet var det 160 mennesker om bord.

Myndighetene startet å lete etter flyet da luftkontrollen mistet kontaktet med pilotene. Ifølge talsmannen Antonio Rivero fikk de tidlig rapporter om en eksplosjon i et område nær den colombianske grensen.

Flyet, et McDonnell Douglas MD-80 som avbildet, var på vei fra Panama til Martinique i Karibia.Flyet, et McDonnell Douglas MD-80 som avbildet, var på vei fra Panama til Martinique i Karibia.

- Ifølge våre beregninger har flyet styrtet i Sierra de Perija mellom klokken 3.00 og 3.45, sa innenriksminister Jesse Chacon på den statlige TV-kanalen Globovision.

Tidspunktene tilsvarer mellom klokken 9 og 9.45 norsk tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulendt fjellområde


Militærfly fra Venezuela fløy over ulykkesstedet og innenriksminister Jesse Chacon opplyste tidlig at det kan bli vanskelig å finne eventuelle overlevende.

- Flyet er slått i stykker. Det er liten sannynlighet for overlevende, sa innenriksminister Jesse Chacon tidligere på dagen.

Området der flyet krasjet ligger mellom to gårder, og er et vanskelig tilgjengelig område.

Hjelpemannskapene brukte lang tid på å komme seg dit. Tilbakemeldingene er dystre. Flyet er slått i filler og skal være spredd over et stort og ulendt område.

Reporter Jeidis Osechas fra det venezuelanske fjernsynskanalen Globovision snakket med til CNN direkte fra ulykkesstedet. Hun fortalte at det ennå brenner og er tung røyk i området, og flyvraket skal være spredd over et veldig stort.

Militæret satte opp et feltsykehus i tilfelle man skulle finne noen av de 160 menneskene i live.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ba om å få nødlande


Flyet fra det colombianske selskapet West Caribbean Airways var på vei til ferieparadiset Martinique i Vest-India da piloten meldte fra om motorproblemer til flyplassen i Venezuelas hovedstad Caracas like etter klokka tre i dag tidlig, lokal tid.

Han ba om tillatelse til å fly inn i luftrommet over Venezuela og nødlande på flyplassen i Maracaibo.

- Deretter melde ham fra om nye motorproblemer, og fra det tidspunktet begynte flyet på miste høyde i en hastighet på 7000 fot i minuttet, før det krasjet.

Kort tid ettter siste anrop mistet tårnet all kontakt med flyet, som da befant seg i Machiques-området, og meldte det deretter savnet.

- Innbyggere i området sier de hørte en eksplosjon, sier Francisco Paz i Venezuelas luftfartsmyndigheter til AP.

Ifølge venezuelanske myndigheter var årsaken til styrten en mekanisk feil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Colombiansk flyselskap

Flyet tilhørte West Caribbean Airways og var chartret for turister som var på vei fra Panama til Martinique, skriver CNN.

West Caribbean Airways ble grunnlagt i 1998. I mars krasjet et av selskapets fly like etter at det hadde lettet fra øyen Old Providence i Colombia. Åtte mennesker døde og seks ble skadet i ulykken, skriver svenske Expressen.

(Sist oppdatert kl. 16.18)

Globovision.com: siste nytt



(Kilder: NTB, AP, VG, Aftenposten, Expressen, CNN)