Flyulykken i Hellas: - Ofrene var stivfrosne

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fleste ofrene for flyulykken i Hellas søndag var stivfrosne da de ble funnet etter styrten, ifølge en sentral kilde i det greske forsvarsdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aten (NTB-AFP-Reuters): Flyet, av typen Boeing 737-300 var på vei fra Kypros da det styrtet vel 40 kilometer Athen med 121 personer om bord. Ingen er funnet i livet.

119 av de 121 menneskene som mistet livet i ulykken, er nå funnet. Også ulykkesflyets andre ferdskriver er funnet, meldte gresk TV mandag.

De fleste av dem som omkom i ulykken, kan ha vært døde allerede før flyet styrtet, ifølge den greske innenriksministeren Prokopis Pavlopoulos.

- Foreløpige obduksjoner viser at de døde var stivfrosne, sier kilden, som har kjennskap til etterforskningen.

Flyulykken er den verste i gresk historie, og det er fortsatt uklart hvorfor flyet styrtet i et fjellområde like før det skulle mellomlande i Aten.

Den vanskelige jobben med å identifisere de døde starter mandag. De fleste av passasjerene, blant annet minst 21 barn, var kyprioter som var på vei til Praha på ferie.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen norske om bord i Helios-flyet


Norsk utenrikstjeneste ble mandag formiddag orientert av de greske myndigheter om at det ikke var noen nordmenn om bord på ulykkesflyet, opplyser pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten i Utenriksdepartementet til NTB.

(©NTB)

Les mer:

VG: Pårørende raser mot flyselskapet

Dagbladet: Dødsferden minutt for minutt

Aftenposten: Nekter å fly med Helios

NRK: Flypassasjerene frøs ihjel