Mange stjerner i boka!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tung og mørk rock preget Øyas andre dag; men både solen og mykere musikalske innslag var velkomne gjester.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En times tid etter at de skulle ha vært på scenen ble de ustabile gutta i Babyshambles observert traskende rundt i parken. (Foto: Leni Aurora Brækhus)En times tid etter at de skulle ha vært på scenen ble de ustabile gutta i Babyshambles observert traskende rundt i parken. (Foto: Leni Aurora Brækhus)

Det var mange svartkledde metall-fans å skue i Middelalderparken på fredag. Med heftige show fra Stonegard og Satyricon på hovedscenen, hadde de mye å glede seg over. Men det var også rom for rock, pop og hip hop denne fredagskvelden.

Britiske Babyshambles, det nye prosjektet til «badboy» Pete Doherty fra The Libertines, skulle være et av kveldens første høydepunkter med konsertstart rett etter 17.00, men da hovedpersonen ikke dukket opp i tide var det vel ingen som ble sjokkerte.

Deres landsmenn i The Magic Numbers var derimot veldig til stede på den minste scenen, og en god opptreden kombinert med at sola endelig bestemte seg for å titte fram, gjorde dette til en av fredagens klare høydepunkter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rock n'Roll avslutning

Publikum storkoste seg i solskinnet på The Magic Numbers-konsert. (Foto: Leni Aurora Brækhus)Publikum storkoste seg i solskinnet på The Magic Numbers-konsert. (Foto: Leni Aurora Brækhus)

Og når Babyshambles fikk en ny sjanse på Sjøsiden etter de norske rapperne i Paperboys, ble det en passe rock n'roll avslutning på fredagens program; med kasting av mikrofoner og diverse andre objekter.

Kombinasjonen fredag og solskinn betydde naturlig nok at festivalgjestenes væskeinntak økte betraktelig i forhold til torsdagen, men arrangørene hadde gjort en god jobb, for det var knapt noe kø ved ølboder og toaletter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


Mange stjerner i boka


Arrangørene skal også ha stjerne i boka for at de igjen kjører en miljøvennlig profil med pant, kildesortering og økologisk mat og drikke.

Undertegnede kunne sagt mye pent om festivalen, men hva mener festivalgjestene?

Hva er det beste med Øyafestivalen?

Tormod Boga koser seg med venner i solveggen inne i ruinene i Middelalderparken. (Foto: Leni Aurora Brækhus)Tormod Boga koser seg med venner i solveggen inne i ruinene i Middelalderparken. (Foto: Leni Aurora Brækhus)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tormod Boga fra Stord



- Dette er min første gang her, og jeg synes det er flotte omgivelser for en festival. Det er en fin, laid-back atmosfære; det er koselig og avslappet, ikke «masseprodusert» som Roskilde, sier Tormod som har tatt turen fra Stavanger for å få med seg årets Øyafestival.

- Også har de greid å få tak i anerkjente artister. Vi så The Posies på Rockefeller i går kveld; det var veldig bra! Et annet høydepunkt var The Magic Numbers som spilte tidligere, legger han til.

Det er mye bra å si om Øyafestivalen mener Håvard Nesvold. (Foto: Leni Aurora Brækhus)Det er mye bra å si om Øyafestivalen mener Håvard Nesvold. (Foto: Leni Aurora Brækhus)

Håvard Nesvold fra Oslo



- Lokalisasjonen er veldig bra; det er i Oslo og Middelalderparken er et kult sted å ha festival.

- Jeg har ikke vært på så mange festivaler, så jeg har lite å sammenligne med, men det er min andre gang på Øya og det er et veldig bra arrangement.

- Også er det selvfølgelig et pluss at de har greid å få tak i mange bra band; også bra nye band, for eksempel The Magic Numbers. Det var bare litt dumt at de spilte på den minste scenen, for det var veldig mange som ville se dem. Tror arrangørene bommet litt der.

- Ellers var The Polyphonic Spree en positiv overraskelse i går; med sin spreke opptreden og positive energi, legger Håvard til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nina Farstad og kjæresten Trond Furnes er fast inventar på Øya. (Foto: Leni Aurora Brækhus)Nina Farstad og kjæresten Trond Furnes er fast inventar på Øya. (Foto: Leni Aurora Brækhus)

Nina Farstad fra Bærum



- Programmet er veldig bra med en kombinasjon av «blasts from the past» og nye band. Også er det veldig avslappet i forhold til for eksempel Quart. Det er lengre mellom «pannebånd og krokodilleskjorte»-menneskene her, heldigvis.

- Jeg har festivaldo-fobi, men her er de slettes ikke verst, legger Nina til med et smil.

- Og sist men ikke minst, man kan gå ut på byen i Oslo etterpå; Gloria Flames, Robinet... Det setter jeg pris på!

Kanskje norges yngste Annie-fan? (Foto: Leni Aurora Brækhus)Kanskje norges yngste Annie-fan? (Foto: Leni Aurora Brækhus)

Flott med miljøvennlig profil; her kjøres kildesortert avfall bort. (Foto: Leni Aurora Brækhus)Flott med miljøvennlig profil; her kjøres kildesortert avfall bort. (Foto: Leni Aurora Brækhus)


Mange fikk med seg Satyricon gratis fra broa. (Foto: Leni Aurora Brækhus)Mange fikk med seg Satyricon gratis fra broa. (Foto: Leni Aurora Brækhus)


Øyafestivalen: Hjemmeside


Mer i Neste Klikk: