- Høybråten gjør Norge trangere og tristere

Artikkelen fortsetter under annonsen

SV-leder Kristin Halvorsen er så forbannet på KrF-leder Dagfinn Høybråten at hun har et bilde av ham på innsiden av en skapdør for å venne seg til å møte ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Fotograf: Rune Kongsro/SV.)(Fotograf: Rune Kongsro/SV.)

Oslo (NTB):

I et intervju i Dagbladet torsdag forteller Halvorsen hvorfor hun mener at Høybråten gjør Norge trangere og tristere.

- Høybråtens veldige engasjement mot homofiles rettigheter og hans åpenlyse frieri til de kristenkonservative sektene i Norge markerer et klart skille fra Valgerd Svarstad Haugland og Jon Lilletuns åpne og tolerante stil, sier Halvorsen.

Hun mener at hans forherligelse av kjernefamilien fører til at det norske samfunnet oppleves trangere for mange av dem som føler at de ikke passer inn i den formen.

- Høybråten får til og med vellykkede mennesker til å føle seg mislykket, tordner Halvorsen. Hun mener at KrF-lederen krymper folk og får dem til å føle seg mindreverdige.

Halvorsen sier også at Høybråten blir spesiell for henne fordi han etter hennes mening framfører sitt budskap med en klarere fordømmelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF-leder Dagfinn Høybråten har nå invitert SV-lederen på en kopp kaffe på hans kontor etter de svært lite smigrende uttalelsene.

- Dagfinn inviterer Kristin på en kopp kaffe i løpet av dagen. Han har personlig ringt henne og håper at hun har anledning. Men vi venter på bekreftende svar og kan ikke oppgi noe tidspunkt ennå, sier informasjonssjef Erik Lunde i KrF til NTB.

Han sier at Høybråten ikke vil kommentere utspillet fra Halvorsen før det er klart om han først kan snakke med henne personlig.