Valiant

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hyggelig møte med et fjærkre som barna vil elske.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Animasjonsfilmer er i skuddet som aldri før, og nå kommer britene på banen med noe såpass originalt som en heltefilm med duer i hovedrollen.

Handlingen finner sted under andre verdenskrig. Vi møter Valiant, en liten skogsdue som drømmer om å kjempe for fedrelandet i det nasjonale brevduekorpset.

Luftens rotter får heltestatus. (Foto: filmweb.no)Luftens rotter får heltestatus. (Foto: filmweb.no)

De tøffe og kjekke brevduene spiller nemlig en viktig rolle i kampen mot tyskerne. De er fugleverdenens store idoler. Problemet er bare at Valiant er altfor liten og nokså feig. Men dette blir det selvsagt ordning på etter hvert.

Med seg på sin farefulle ferd har fjærkreet noen gode venner, og kommentarene sitter løst. Filmen er lekkert laget med flotte animasjoner og effektfullt soundtrack. De tyske falkene er herlig onde, mens Valiants rufsete kompani sjarmerer med sin hjelpeløshet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke helt Shrek


«Valiant» mangler nok litt av den raffinerte humoren som vi kjenner fra for eksempel «Shrek»-filmene. Her er det mange prompe- og rapevitser, noe som for oss voksne virker litt platt, men som barna helt sikkert kommer til å elske.

Det er mulig du liker «Valiant» dersom du likte:
Chicken Run
The Incredibles

Til tross for mange billige poenger, fikk enkelte episoder oss likevel til å humre litt i stolen. Filmen inneholder for eksempel en svært søt kjærlighetsaffære mellom den lille duen og den vakre sykepleieren i militærleiren.

Handlingen i filmen er nok litt av det forutsigbare slaget, til tross for at filmskaperne prøver å legge inn noen uventede vendinger og små overraskelser. Men det gjør liksom ikke så mye så lenge historien er fortalt med så mye varme og hjerte som er tilfelle her. At eventyret har et såpass historisk innhold, er et stort pluss, særlig med tanke på at det kan få barna til å interessere seg for andre verdenskrig.