Stones sparker til amerikansk høyre

Veteranrockerne i Rolling Stones retter et kraftig spark mot nykonservative amerikanere i den ferske sangen «Sweet Neo Con». Mick Jagger fleiper med at Keith Richards nå kan bli kastet ut av USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB-AFP):

Sangen retter seg mot en innflytelsesrik gruppe som hører til president George W. Bushs nærmeste krets. Blant de fremste medlemmene av denne kretsen er visepresident Dick Cheney, utenriksminister Condoleezza Rice og forsvarsminister Donald Rumsfeld.

- Du kaller det en kristen, men jeg kaller deg en hykler. Du kaller deg patriot, men jeg syns du er en ordentlig møkkamann, lyder en del av sangen ifølge nyhetsmagasinet Newsweek, og her gjengitt i forholdsvis forsiktig norsk språkdrakt.

- Keith har sagt at her snakkes det ikke i bilder, men virkelig rett fra levra. Jeg tror han er litt bekymret, for han bor jo i USA, sier en lattermild Sir Mick i et intervju med denne ukens utgave av Newsweek.

Sangen er hentet fra Rolling Stones' nye album «A Bigger Bang», som slippes i begynnelsen av september. Det legendariske britiske rockebandet forbereder dessuten en ny turne med start i Boston 21. august.

Personvernpolicy