Størst igjen!

Startsiden går forbi VG i ny måling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Administrerende direktør spretter champagnen. (Foto: Elise Nyborg Eriksen)Administrerende direktør spretter champagnen. (Foto: Elise Nyborg Eriksen)

I forrige uke var Startsiden igjen Norges største nettsted etter å ha passert VG Nett på TNS Metrix ukeliste. Det er over to år siden noen har passert VG på listetoppen.

Både Startsiden og VG Nett hadde rett over 1,11 millioner unike brukere i forrige uke, men det var førstnevnte som trakk det lengste strået.

Dette er første gang siden 2003 at VG Nett ikke topper Gallups ukeliste. I uke 21 for to år siden passerte VG Nett nettopp Startsiden, ifølge tall på Gallups eget nettsted.

- Det er rett og slett utrolig gøy at vi har så mange brukere som gjennom mange år har vært lojale til Startsiden, forteller administrerende direktør Espen Udland til Neste Klikk.

- Det er viktig å understreke at brukerne gjennom sitt engasjement i stor grad har vært med på å påvirke Startsidens retning og produktutvikling. Vi mottar 19.000 mail hvert år, og vi gjør vårt aller beste for å svare på alle henvendelser, fortsetter Udland.

Han legger også vekt på at det er de ansatte som skal ha den største æren for suksessen.

- Vi har klart å finne en gjeng med ansatte som gjennom nitidig, flittig, grundig og godt håndtverk gjør sitt ytterste for å skape en skikkelig tjeneste basert på journalistiske prinsipper. I tillegg har vi en god teknisk plattform som gir brukerne en kjapp nedlastbar tjeneste uten unødvendig design og effekter.

Startsiden feirer seieren i god gammaldags VG-stil. (Foto: Pål Leveraas)Startsiden feirer seieren i god gammaldags VG-stil. (Foto: Pål Leveraas)Fakta
• ABC Startsiden er en av Norges mest brukte «portaler» - en kompakt og fyldig innholdsfortegnelse over alt mulig som finnes på Internett og som du ofte trenger, f.eks. nyheter, vær, helse, mat, nettbutikker, økonomi, oppslagsverk, underholdning osv.


• ABC Startsiden blir vedlikeholdt av en egen redaksjon som gjør et nitidig arbeid med utvalget, slik at du alltid er sikret å få den beste informasjonen. Samtidig er ABC Startsiden oversiktlig, rask og enkel å bruke og forstå.


• ABC Startsiden drives av ABC Startsiden AS. Tjenesten ble startet sommeren 1996 av Tom W. Ottmar, og ble frem til sommeren 1999 drevet av samme person alene. Eiersituasjonen i dag er: Telenor Internett eier 83 prosent, Schibsted Multimedia er inne med 16,5 prosent, og de resterende eies av ansatte i ABC Startsiden.

Personvernpolicy