Pengefolk blåser i trafikkreglene

Politiet tar stadig flere for ulovlig kjøring i kollektivfelt og brudd på vikeplikten. De som kjører dyre biler blir oftest tatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB):

- Folk med penger har en annen kjøreatferd. Etter hvert som folk får mer å rutte med, synes de ikke en bot svir så mye, sier Tor Linnerud i Trafikkorpset i Oslo-politiet.

Ifølge ferske tall fra Statens innkrevningssentral (SI) stemmer dette godt overens med utviklingen på landsbasis. Antallet bilister som er tatt for kjøring på områder der trafikk er ulovlig, økte med 46 prosent i årets første seks måneder, sammenlignet med samme periode i fjor.

Antallet bilister som er tatt for ulovlig kjøring i kollektivfelt, økte med 65 prosent. Og antallet bilister som er blitt tatt for å kjøre mot enveiskjøring er blitt tredoblet i samme periode. Også kjøring over sperrelinje og - område, og brudd på vikeplikten er økt.

Ifølge Linnerud er det sammenheng mellom den økonomiske oppgangen og folks kjørestil.

- Vi ser den samme trenden nå som vi gjorde i jappetiden på 80-tallet. Folk med penger har en annen kjøreatferd. Det gjelder ikke bare de rike, men også middelklassen. Etter hvert som folk får mer å rutte med, synes de ikke at en bot svir så mye, sier Linnerud til Aftenposten.


Personvernpolicy