Glutenintoleranse gir låg fødselsvekt

At barn blir fødde for tidleg med låge fødselsvekter kan kome av at næringstilføringa har vore dårleg grunna uoppdaga glutenintoleranse hos mødrene. Ei stor svensk kartlegging peikar ut denne tidlegar

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NPK):

- Den viktige lærdommen må derfor bli at kvinner i fertil alder, og spesielt dei som prøver å bli gravide, bør vere merksame på eventuelle symptom på glutenintoleranse, seier dosent og barnelege Jonas L. Ludvigsson ved Universitetssjukehuset i Örebro til Svenska Dagbladet.

Den svenske kartlegginga hadde med drygt 2.000 barn som vart fødde av glutenintolerante mødrer. Vel 1.100 hadde fått diagnosen før fødselen og vel 900 i etterkant.

Uoppdaga glutenintoleranse kan gi negative effektar på fosterutviklinga. Risikoen for låg fødselsvekt under 2.500 gram blir dobla. Risikoen for å føde for tidleg eller ved keisarsnitt vert også større, går det fram av kartlegginga.

Personvernpolicy