The Island

En strålende idé som havarerer med et smell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare så det er sagt; «The Island» er basert på en utrolig god idé. Det er bare så utrolig synd at filmskaperen ikke har hatt den fjerneste anelse om hva han skal gjøre med den. Dermed havarerer «The Island» ganske stygt, kun en time etter avgang.

Big Doctor


Vi befinner oss i det herrens år 2019. Lincoln Six-Echo (Ewan McGregor) og Jordan Two-Delta (Scarlett Johansson) bor i et i et isolert område som får Big Brother-huset til å virke himmelsk privat.

«Jeg er sikker på at Blenda fjerner de flekkene der.»( Foto: Warners Bros./Sandrew Meteronome)«Jeg er sikker på at Blenda fjerner de flekkene der.»( Foto: Warners Bros./Sandrew Meteronome)

Innbyggerne er kledd opp i hvite joggedrakter, og alt de foretar seg blir nøye overvåket av leger og kontrollører. Beboerne blir fortalt at de har blitt plassert i denne skjermede boblen fordi en økologisk katastrofe har utradert det meste av livet på jorda.

Og det eneste de naive stakkarne lever for er et lotteri hvor vinneren får dra til vakre «The Island», det siste paradiset på kloden.

Uten å avsløre for mye, så er vel ikke premien akkurat så idyllisk som den høres ut.

Run Forest, Run!


Starten av «The Island» er både grøssende skummel og svært interessant. Problemet er at så snart Lincoln og Jordan klarer å bryte seg ut i den virkelige verden, så ser regissør Michael Bay («Bad Boys», «The Rock», «Armageddon») sitt snitt til å vise sitt virkelige ansikt.

Fra å pirre både nysgjerrigheten og nervene, går filmen plutselig over til én lang action-sekvens. Det er sikkert ok det, dersom du digger å se ting som eksploderer, men ettersom den første timen lovet såpass mye mer, er det ikke fritt for at jeg følte meg litt lurt.

Det er mulig du liker «The Island» dersom du likte:

Mr. and Mrs. Smith

The Matrix

«Run!» roper hovedpersonene minst ti ganger i denne filmen. Ergo er siste halvparten av «The Island» mer eller mindre viet til å se på Ewan og Scarlett løpe. Ingen skal si at de ikke ser heite ut i sine hvite tettsittende joggedrakter, men det blir nokså langdrygt etter en stund.

Kjøpt og betalt


I tillegg er produktplasseringen i denne filmen så overveldende at det nærmer seg patetisk. Det kan virke som om produsentene har brukt mer tid på å løpe rundt etter sponsorer snarere enn å fokusere på et godt manus. For i «The Island» blir Puma-sko, MSN-maskiner og X-box logoer nærmest trykket opp i ansiktet på publikum.

Triggerhappy


Men det er som sagt ikke helsvart. Det skal sies at Scarlett og Ewan er flinke. I tillegg dukker Steve Buscemi opp og gjør som vanlig en briljant rolle som halvslesk kyniker med et hjerte av gull.

Derfor er det ekstra synd at regissøren velger å sprenge hele drømmeøya sønder og sammen.


Personvernpolicy