Forunderlige sammentreff

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen gang prøvd å ringe noen samtidig som de prøver å ringe deg? Vel, det finnes langt mer forunderlige sammentreff enn det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilfeldigheter og slumpetreff har fascinert oss mennesker i uminnelige tider. Vi synes gjerne det er uforklarlig og gåtefullt når vi nynner en gammel melodi like før den dukker opp på radioen, og vi smiler overrasket når vi prøver å ringe en person samtidig som samme person prøver å ringe oss.

Blir gebisset ditt spist av en torsk, er det liten sannsynlighet for at du får det tilbake. Men det kan skje!Blir gebisset ditt spist av en torsk, er det liten sannsynlighet for at du får det tilbake. Men det kan skje!

Ofte betrakter vi disse hendelsene som betydningsfulle og viktige, som om det ligger en dypere mening bak.

Dypere mening eller ikke, verdenshistorien er full av store og små sammentreff.

Hør bare på disse eksemplene som vi har funnet fram:

Et av de mest kjente sammentreffene har med Titanic å gjøre. Før den tragiske skjebnen til Titanic, skrev den amerikanske forfatteren Morgan Robertson en bok om et stort og usynkbart skip, Titan, som sank en kald aprilnatt etter å ha kollidert med et isfjell på sin jomfrutur over Atlanteren. Fjorten år senere sank Titanic på sin jomfrutur etter å ha kollidert med et isfjell en kald aprilnatt i Atlanteren. Som om ikke det var nok, hadde begge skipene for få livbåter - og omtrent samme tonnasje.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: http://www.webtek.no/titanic/


I Detroit i 1930-årene skulle Joseph Figlock bli en markant skikkelse i en ung (og tilsynelatende utrolig uforsiktig) mors liv. En dag Figlock gikk ned gaten sin, ramlet den unge morens baby ned fra et vindu og rett ned på Figlock. Begge overlevde uten en skramme. Et år senere falt samme baby ut av vinduet på ny, og rett ned på samme Figlock som igjen passerte nede på gaten. Nok en gang overlevde begge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: http://bookofthoth,com


I 1994 ble den 60-år gamle nederlenderen Cor Stoop sjøsyk ombord i et cruiseskip og mistet gebisset sitt overbord. En stund senere fanget en fisker en torsk som hadde svelget et gebiss. Etter å ha hørt om den bisarre fangsten på radio, tok Cor Stoop kontakt med fiskeren, og fikk dermed tilbake gebisset sitt.

Kilde: funtrivia.com


Artikkelen fortsetter under annonsen

I Beatrice, Nebraska, den første mars 1950 var alle femten medlemmer av kirkekoret forsinket til korøvelsen. Årsaken til forsinkelsen varierte fra person til person og hadde ingen sammenheng med hverandre. Men forsinkelsen var heldig for dem det gjaldt. Fem minutter etter at øvelsen skulle ha startet ble nemlig kirken totalt ødelagt i en stor gasseksplosjon.

Kilde: http://www.snopes.com/luck/choir.htm


Den 5. desember 1664 sank en båt på vei over Menai-stredet i Irskesjøen. Bare én av de 8 passasjerene overlevde, en mann som het Hugh Williams. 5. desember 1785 sank et annet skip samme sted. Den eneste overlevende: en mann ved navn Hugh Williams. 5. august 1820 druknet 24 passasjerer da et fartøy forliste. Én mann ble reddet. Og ganske rikig, han het Hugh Williams.

Kilde: Forbløffende fakta


I 1973 skulle skuespiller Anthony Hopkins spille i filmen «Piken fra Petrovka», basert på en roman av George Feifer. Hopkins klarte imidlertid ikke finne romanen noen steder i London, men fant overraskende nok et eksemplar liggende på en benk på en jernbanestasjon. Og som om ikke det var nok, eksemplaret viste seg å være forfatterens original, som George Feifer hadde lånt til en venn - og som senere hadde blitt stjålet fra vennens bil.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: funtrivia.com


Tvillingbrødrene Jim Lewis og Jim Springer ble separert ved fødselen og adoptert av forskjellige familier - som begge valgte å gi nytt navn til barnet: James. De to Jamesene vokste opp uten å vite om hverandre. Likefullt valgte begge en karriere innen juss, og begge hadde interesse for mekanisk tegning og møbelsnekking. I tillegg giftet begge Jamesene seg med en dame som het Linda. Begge hadde sønner, den ene hadde en som het James Alan - den andre en som het James Allan. Tvillingbrødrene skilte seg begge fra sine koner og giftet seg med nye damer, som begge het Betty. Og som ikke det var nok, hadde begge brødrene en hund ved navn Toy.

Kilde: funtrivia.com


I Worcester, England, 1974 krasjet motorsyklist Frederick Chance inn i en bil hvor føreren også het Frederick Chance. Ingen av Frederickene ble alvorlig skadet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: http://fusionanomaly.net/frederickchance.html


I Louisville, Kentucky, sjekker George D. Bryson inn på et hotell, og får nøkkelen til rom 307. I det han kommer inn på rommet sitt, finner han et brev adressert til George D. Bryson, rom 307. Overrasket over brevet spør han resepsjonen hvordan noen kunne vite at han hadde tatt inn på dette hotellet, det var jo ingen som visste noe om hotellet eller romnummeret på forhånd. Så viser det seg at brevet ikke var til denne George D. Bryson. Det var til en George D. Bryson fra Montreal i Canada, som nettopp hadde sjekket ut av det samme hotellet, på rom 307.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: http://www.triquartz.co.uk/conn2.html


I 1883 slo Henry Ziegland opp med kjæresten sin, som i sorg og fortvilelse begikk selvmord. Kjærestens bror ønsket å hevne sin søsters død, sporet opp Ziegland og skjøt ham, for deretter å ta sitt eget liv. Men Ziegland døde ikke av skuddet. Kulen sneiet bare ansiktet hans før den boret seg fast i et tre. Flere år senere bestemte Ziegland seg for å felle det samme treet. Men det store treet virket så stort at han bestemte seg for å sprenge det med dynamitt. Eksplosjonen sørget for at kulen, som fortsatt satt fast i treet, føk ut og rett i Zieglands hode. Ziegland døde momentant.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: http://mandy.jimandy.com/coincidence.php


Og en passende historie helt til slutt: I sin første undervisningstime på universitetet skulle en ny statistikkprofessor demonstrere sannsynlighetslovene. Han kastet en mynt opp i luften, og mynten landet på gulvet - på høykant. Oddsen for at det skal kunne skje er visstnok kalkulert til en milliard til én.

Kilde: http://yoke.cc/coinci2.htm


Har du noen morsomme sammentreff du har lyst til å dele? Skriv dem inn i kommentarfeltet under..