Tekken 5

«Tekken» er tilbake, og et nytt «King of Iron Fist Tournament» vil igjen føre sammen en haug kraftige slåsskjemper. Kan Namcos nyeste tilskudd til Tekken-serien hevde seg i toppen av den tett befolked

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Året 2005 har så langt budt på en god del utgivelser for tilhengere av kampsportspill, og et av årets forventede høydepunkter er så absolutt «Tekken 5».Imponerende miljøerGrafikken har alltid vært en av denne seriens styrker, og det gjelder absolutt her. Stemningsfulle og forseggjorte miljøer og karakterer er en fryd for øyet.

Animasjoner og bevegelser er det heller ikke noe å utsette på, selv om Tecmos «Dead or Alive» serie fremdeles er hakket hvassere i så måte.

Det technoinspirerte lydsporet kan fort bli litt enerverende, men det hører nesten med til sjangeren.

De flotte bakgrunnene hever stemningen.De flotte bakgrunnene hever stemningen.


«Old school» spillmekanikkFans av serien var litt skuffet over utviklingen i «Tekken 4», og dette har ført til at spillmekanikken er skrudd tilbake litt i tid til noe som minner mer om «Tekken Tag Tournament».

Dette betyr egentlig bare at det er gjort småjusteringer i forhold til forgjengeren, men i et spill som dette kan det gjøre ganske store utslag.

I det hele tatt må det sies at «Tekken 5» krever trening før du mestrer alt.

I god gammel tradisjon er det ganske komplekse knappekombinasjoner og bevegelser med kontrolleren som skal til for å gjøre de gjeveste knepene.


Dette betyr på den andre siden at spillet har dybde. Har du tålmodighet vil du kunne hente mye her. En rekke ekstra karakterer kan låses opp, og du kan også «pynte» på utseendet i en egen del.

Capoeirautøver med noe utfordrende utringning.Capoeirautøver med noe utfordrende utringning.


Hvor er treningsmodus?For deg som ikke har spilt denne typen spill i hundrevis av timer tidligere er det en ganske tøff oppgave å bli skikkelig god. Jeg savner en type opplæringsdel av spillet som gir deg råd om hvordan få flyt i teknikken.

Etter utallige runder med Tekken 5 har jeg fremdeles ikke følelsen av full kontroll, og jeg har virkelig gjort en innsats.

Jeg mangler en følelse av flyt, og ettersom jeg faktisk har endel erfaring med denne typen spill fra tidligere er det nok ikke bare meg det er noe galt med..

Slåss med noen på din egen størrelse!Slåss med noen på din egen størrelse!


Konklusjon«Tekken 5» er ikke noe sjangerrevolusjon, men et solid tilskudd til Namcos langlivede serie. Liker du denne typen spill er det gode muligheter for at du også vil like dette.

Jeg holder fremdeles en knapp på «Dead or Alive» og «Soul Calibur» seriene som mine favoritter, og ettersom begge utvides i løpet av høsten tror jeg ikke «Tekken 5» rekker å konvertere meg helt denne gangen heller.

En sterk firer med trekk for lite nybegynnervennlig vanskelighetskurve og svært konservativ spillmekanikk.

Spillfakta


Les flere anmeldelser av «Tekken5»

FAQ/Koder

Mer i Nesteklikk:


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus