Batman Begins

Det er sommer, og de amerikanske storfilmene velter inn over oss. Blant dem finner vi i år en ny utgave av Batman, og dermed er det selvfølgelig også duket for et nytt spill basert på filmen..

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmlisenser til besværHelt siden de gode Commodore64 dager har spill basert på filmlisenser vært gjengangere på toppselgerlister. Den gang som nå er det gode salget sjelden basert på spillenes kvaliteter.Uheldigvis er ikke «Batman Begins»-spillet unntaket som bekrefter regelen, men det er heller ikke så håpløst som man kunne frykte (etter bl.a. «Catwoman»).

Med frykten som våpenGjennom spillets første akt forklares de vesentligste konseptene. Her lærer du å bedre oddsene dine ved å skremme fiender og hvordan å elegant manøvrere deg usett rundt.

Som Batman blir det så din oppgave å ta rotta på de kriminelle elementene i byens gater. Filmens handling følges nokså tett, og spillets scener flettes sammen med klipp fra filmen med fortellerstemme.

Batman i typisk snikestil.Batman i typisk snikestil.


Nesten men ikke helt..Etter å ha spilt glimrende actionspill som f.eks. «God of War» lever dessverre selve spillet ikke helt opp til forventningene.

For det første er kontrollene nokså begrensede, og man får aldri en tilfredsstillende følelse av å virkelig «være» Batman. Videre er fremdriften, som så mange andre filmbaserte spill, veldig lineær.

Sist men ikke minst klarer ikke spillet å bygge videre på karakterene og slik tilføre konseptet noe mer enn det filmen i seg selv gjør.

Grafikk og lyd er det forsåvidt ikke så mye å klage på, men heller ikke så mye å juble for. Dysterheten gjør seg mye bedre på film enn i et spill, der god fargebruk ofte er med på å skape variasjon og stemning.

Det gjelder å være lett på tå..Det gjelder å være lett på tå..


Batman Ends


Batman Begins faller dessverre ned i middelmådighetens store ødemark. Det er som sagt ikke noe virkelig dårlig spill, men når det finnes spill som gjør alt bedre er dette ikke noe jeg kan anbefale til andre enn de virkelig Batman-frelste.

Spillfakta


Les flere anmeldelser av «Batman Begins»

FAQ/Koder

Mer i Nesteklikk:


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus