Sukker i kaffen kan gjøre deg slank

De som bruker sukker i te og kaffe, trenger slett ikke å ha dårlig samvittighet: Ifølge danske forskere reduserer dette betydelig risikoen for fedme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

København (NTB):
- Til vår store overraskelse kan vi se at det er langt færre overvektige blant dem som bruker sukker i kaffen, sier professor Finn Gyntelberg ved Bispebjerg Hospital til avisa Jyllands-Posten.

Gyntelberg har sammen med en gruppe andre danske forskere analysert data om 5.200 danske menn, for å se på sammenhenger mellom overvekt og røyking, alkohol, mosjon og kaffe.

En av konklusjonene de trekker et at risikoen for overvekt er 40 prosent lavere om man bruker sukker i kaffen og teen.

- Resultatene for kaffe var mest interessante, og vi har ikke funnet lignende data andre steder. Dersom vår hypotese er riktig, bør den som vil slanke seg småspise druesukker i løpet av dagen, sier Gyntelberg.

Den danske professoren kan ikke si med sikkerhet hvorfor sukkeret tilsynelatende har en slik slankende effekt, men tror det bidrar til å senke appetitten. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus