Svært mange småbedrifter

Det var i alt 450.294 bedrifter i Noreg per 1. juli 2005. 282.424 av desse var utan tilsette. Dei fleste bedriftene driv med forretningsmessig tenesteyting, utleieverksemd og eigedomsdrift samt vareha

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Ifølgje Statistisk sentralbyrå jobbar heile 105.207 bedrifter innan eigedomsdrift, utleigeverksemd og forretningsmessig tenesteyting. 77.874 av desse er utan tilsette. På andreplass kjem jordbruk og skogbruk med 68.359 bedrifter i alt. 61.803 av desse var utan tilsette. Berre 4 hadde over 100 tilsette.

Dei største einingane finst innan helse- og sosialtenester og industri. I den første kategorien er det 682 bedrifter med meir enn 100 tilsette. I industrien er det tilsvarande talet 464 av i alt 23.751 bedrifter. Totalt 37.458 bedrifter tilbyr per i dag helse- og sosialtenester. (NPK)

Fleire nynorsk-artiklar: Nynorsk
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus