Meny

Banken blir med på ferie

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regninger betales og saldoer sjekkes. Vi bruker nettbanken nesten like mye i sommerferien som ellers i året, viser ferske besøkstall fra Landkreditt Bank.

(Ill.foto)(Ill.foto)

Oslo (NW): Den typiske norske nettbankkunde logger seg inn klokka 10 på formiddagen en hverdag for å betale regninger. En oversikt fra Landkreditt Bank viser at vi like gjerne gjør det samme i sommerferien, eksempelvis fra hytta.

- Vi har sammenlignet trafikken første uke i juni med første uke i juli. Det er svært små forskjeller i nettbankbruken disse to ukene, til tross for at mange er på ferie, sier content manager Ingunn Granaasen i Landkreditt Bank til Newswire.

Betaler morgen og kveld


Besøkstallene viser at det er litt lavere trafikk i juli enn i juni, rundt 10 prosent. Bruksmønsteret er imidlertid temmelig likt. Vi logger oss i hovedsak inn mellom klokka 9 og 13, og mellom klokka 20 og 23.

- Det er mange som har bærbare PCer, og de velger å utføre banktjenester fra der de er på ferie. Men godt vær betyr at færre tar kontakt med kunderådgivere for å diskutere banktjenester, sier Granaasen.

Da det var kjølig vær første halvdel av sommeren i fjor, fikk banken betraktelig flere henvendelser enn så langt i sommer.

Halvparten har nettbank

Tall fra Sparebankforeningen viser at fire av fem bankkunder nå har tatt steget inn i den selvbetjente bankverden. Rundt halvparten av landets befolkning er knyttet opp til nettbank, og nettbanken benyttes mest av alt til å betale regninger.

Banktjenester er den mest populære nyttetjenesten vi benytter oss av på internett.

Brevgiro og telegiro er fremdeles mye brukt blant eldre bankkunder, viser en oversikt fra Sparebankforeningen.

- Det er alltid en god idé å legge alle innkomne regninger på forfall i nettbanken før man reiser på ferie. Og så er det lurt å legge av litt av feriepengene som en buffer når man kommer hjem igjen, sier banksjef Unn Benco Arntzen i Landkreditt Bank.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus