Banken blir med på ferie

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regninger betales og saldoer sjekkes. Vi bruker nettbanken nesten like mye i sommerferien som ellers i året, viser ferske besøkstall fra Landkreditt Bank.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

(Ill.foto)(Ill.foto)

Oslo (NW): Den typiske norske nettbankkunde logger seg inn klokka 10 på formiddagen en hverdag for å betale regninger. En oversikt fra Landkreditt Bank viser at vi like gjerne gjør det samme i sommerferien, eksempelvis fra hytta.

- Vi har sammenlignet trafikken første uke i juni med første uke i juli. Det er svært små forskjeller i nettbankbruken disse to ukene, til tross for at mange er på ferie, sier content manager Ingunn Granaasen i Landkreditt Bank til Newswire.

Betaler morgen og kveld


Besøkstallene viser at det er litt lavere trafikk i juli enn i juni, rundt 10 prosent. Bruksmønsteret er imidlertid temmelig likt. Vi logger oss i hovedsak inn mellom klokka 9 og 13, og mellom klokka 20 og 23.

- Det er mange som har bærbare PCer, og de velger å utføre banktjenester fra der de er på ferie. Men godt vær betyr at færre tar kontakt med kunderådgivere for å diskutere banktjenester, sier Granaasen.

Da det var kjølig vær første halvdel av sommeren i fjor, fikk banken betraktelig flere henvendelser enn så langt i sommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Halvparten har nettbank

Tall fra Sparebankforeningen viser at fire av fem bankkunder nå har tatt steget inn i den selvbetjente bankverden. Rundt halvparten av landets befolkning er knyttet opp til nettbank, og nettbanken benyttes mest av alt til å betale regninger.

Banktjenester er den mest populære nyttetjenesten vi benytter oss av på internett.

Brevgiro og telegiro er fremdeles mye brukt blant eldre bankkunder, viser en oversikt fra Sparebankforeningen.

- Det er alltid en god idé å legge alle innkomne regninger på forfall i nettbanken før man reiser på ferie. Og så er det lurt å legge av litt av feriepengene som en buffer når man kommer hjem igjen, sier banksjef Unn Benco Arntzen i Landkreditt Bank.