Meny

Politiet mener fire venner utførte terrorangrepet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk politi mener det var fire venner fra Nord-England som utførte terrorangrepet i London torsdag. De hadde alle pakistansk bakgrunn, men er født og oppvokst i England.

London (NTB-AFP-Reuters): Navnene på tre av de fire mistenkte ble onsdag offentliggjort av britiske medier. Alle kommer fra Leeds.

Politiet forsøker å identifisere den fjerde hvis levninger antas å være i den sprengte T-banevognen på Piccadilly Line. Han antas å være fra Luton.

De tre navngitte mistenkte terroristene er 19 år gamle Hasib Hussein, 22-årige Shehzad Tanweer og 30-åringen Mohammed Sidique Khan.

Sistnevnte er gift og far til en åtte måneder gammel sønn.

Politiet antar at minst tre av mennene utførte selvmordsaksjoner. Det er ennå uklart om bomben på bussen ved Tavistock Square eventuelt gikk av for tidlig og egentlig var ment for T-banen.

Tirsdag gjennomførte politiet razziaer mot seks adresser i Leeds-området. Der skal politiet blant annet ha funnet en «bombefabrikk» med en anselig mengde sprengstoff, skriver nettavisen til The Times.

Det er også funnet sprengstoff i en parkert bil i nærheten av togstasjonen i Luton. En slektning av en av de mistenkte er arrestert og brakt til London for avhør.

Politiet kom først på sporet etter gjerningsmennene da familien til den ene meldte ham savnet. En gjennomgang av film fra overvåkingskameraer har vist at alle fire befant seg på T-banestasjonen King's Cross rett før 8.30 torsdag.

Alle skal ha vært utstyrt med ryggsekker med sprengstoff. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus