Meny

Økokrim avviser kritikk av svensk politi

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økokrim kjente til at svensk politi jaktet på Ole Christian Bach, og finner ingen grunn til å kritisere politiets handlemåte i forkant av den bedragerisiktede finansmannens død.

Oslo (NTB): - Vi hadde to personer inne på politikammeret da dette skjedde, men hva de visste om selve aksjonen, vet jeg ikke. Hele grunnen til at vi befant oss i Sverige var at vi så en realistisk mulighet for at Bach kunne pågripes, sier førstestatsadvokat Arnt Angell i Økokrim til NTB.

Han vil ikke rette kritikk mot svensk politi for at de ikke tilkjennega seg eller brukte sirener under politijakten.

- På dette tidspunkt har vi vanskeligheter for å se at det er grunnlag for noen kritikk mot svensk politi. Det ligger i sakens natur at når man er på jakt etter en person vil man ikke kjøre rundt i uniformerte biler med blålys, sier Angell.

- Men løper man ikke da en risiko for at vedkommende man jakter på frykter at forfølgerne ikke er politifolk?

- Dette blir spekulasjoner i ettertid. Det kan jo tenkes, teoretisk sett, men det er en helt normal måte å operere på for politiet i slike saker. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus