Religiøse ledere i Oslo markerer London-terror

Artikkelen fortsetter under annonsen

Religiøse ledere i Oslo samles torsdag til minnestund og to minutters stillhet i solidaritet med ofrene for terrorhandlingene i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Biskop Ole Christian Kvarme leder minnestunden i Oslo torsdag.Biskop Ole Christian Kvarme leder minnestunden i Oslo torsdag.

Oslo (NTB): Oslos biskop Ole Christian Kvarme vil lede møtet i Oslo bispegård, der en rekke ledere fra islamske, jødiske og kristne trossamfunn skal være til stede.

- Terrortrusselen har også kommet vår storby nærmere, heter det i en pressemelding fra Oslo-biskopen.

De religiøse lederne vil torsdag ta sterk avstand fra terrorhandlingene i London. Samlingen har til hensikt å motarbeide fiendebilder av religiøse minoriteter i Norge og bidra til å skape tillit og åpenhet mellom grupper i det sivile samfunn.

Parallelt med en minnestund i London klokken 12, vil de religiøse lederne som er til stede under markeringen i Oslo, markere to minutters stillhet klokken 13 (klokken 12 London-tid).

Også Oslo Børs vil markere tragedien med to minutters stillhet klokken 13 torsdag.

I en pressemelding oppfordrer Oslo Børs samtlige aktører i markedet om å legge ned arbeidet, og vise respekt for ofrene under minnestunden.

Også regjeringen


Regjeringen oppfordrer alle til å holde to minutters stillhet over hele landet torsdag til minne om ofrene etter terrorbombene i London.

Regjeringen viser til at det blir holdt to minutters stillhet i Storbritannia og i andre europeiske land torsdag klokken 13 (klokken 12 London-tid).

Regjeringen oppfordrer i en pressemelding alle som har mulighet til å slutte opp om markeringene og holde to minutters stillhet i hele Norge.