Om hundre år er intet glemt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med fotoutskrifter fra Canon skal du kunne leve i 100 år uten å bli glemt. Selskapet gjør det også lettere å forstå hvor rask en skriver egentlig er.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skriveren som aldri glemmer.Skriveren som aldri glemmer.

Canon vil endre måten de beskriver sine fotoskriveres kapasitet. I stedet for det generelle og lett misbrukbare sider per minutt, skal Canon bruke tiden det tar å skrive ut et 10x15 cm format bilde i fotokvalitet som målestokk for skriverhastighet.

Denne målestokken gjøres gjeldende for alle nye PIXMA skrivere og alt-i-ett-fotoskrivere fra selskapet.

Møte kundene


- I et forsøk på å imøtekomme kundenes forventninger og gjøre det enklere å sammenligne produkter, vil Canon legge mer vekt på å formidle fotoutskriftshastigheter som mer nøyaktig gjenspeiler hvordan produktene faktisk brukes, sier Ingar Paul Taxt, produktgruppesjef i Canon Consumer Imaging, Norge.

- Vi vil at kundene skal kunne stole på at de fotoutskriftshastighetene vi oppgir for våre PIXMA-produkter, er et pålitelig estimat for den tiden det tar å skrive ut fotoutskrifter med en kvalitet som kan måle seg med det fotolaboratoriene tilbyr.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

69 milliarder bilder


Analysefirmaet IDC regner med at den sterke veksten i dette markedet fortsetter. De regner med at det blir skrevet ut 69 milliarder bilder på verdensbasis innen 2008 (sammenlignet med 37 milliarder i 2005), og at antallet digitale bilder som tas på verdensbasis, vil øke med 80 prosent i samme periode.

Denne trenden har hatt en direkte innvirkning på dagens bruk av blekkskrivere og fotoutskriftsmulighetene som finnes på dem. Canon har vært pådriver for de teknologiske fremskrittene som har bidratt til denne utviklingen, med innovasjoner som den patenterte FINE-teknologien og integrasjonen av PictBride-standarden.

Utskrifter i fotokvalitet krever mer blekk og mindre dråpestørrelse enn utskrifter av enkle tekstbaserte dokumenter, og blekkdråpene må i tillegg plasseres med større nøyaktighet. Utskriftshastigheter på 20 til 30 sider per minutt er vanlig ved utskrift av tekstdokumenter i sort-hvitt, mens utskriftshastigheten for A4-fotoutskrifter med fotokvalitet nylig passerte en side per minutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

ChromaLife100


Samtidig lanserer Canon en metode for å lage fotoutskrifter like lysekte som tradisjonelle filmbaserte bilder. Det består blant annet av et spesialutviklet fotopapir som gir et stort fargegamut og beskytter fotoutskriftene mot falming i opptil 100 år når bildene oppbevares i album.

ChromaLife100 er laget for å utfylle Canons FINE-skrivehodeteknologi, og utgjør en teknologisk "trekant" av skrivehodedesign, blekk og utskriftsmedier som gjør det mulig å skrive ut fotoutskrifter som kan måle seg med kvaliteten og lysektheten til tradisjonelle, filmbaserte fotoutskrifter.

- Med lanseringen av PIXMA-fotoskriverne nådde vi et nytt nivå innen utskriftshastighet og fotokvalitet som er på høyde med tradisjonelle filmbaserte fotoutskrifter, sier Ingar Taxt.

- Chromalife100 er den siste biten i fotoutskriftspuslespillet - lysekthet som kan måle seg med tradisjonelle fotoutskrifter. ChromaLife100-utskrifter er beskyttet mot falming i opptil 30 år hvis de oppbevares i glass og ramme, og i ti år hvis de utsettes for luftpåvirkning.