Meny

Hayseed Dixie: «A Hot Piece Of Grass»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Banjo er et herlig instrument, men alt har sitt metningspunkt ...

Hayseed Dixie, «A Hot Piece Of Grass»

(Cooking Vinyl/Bonnier Amigo)

Coverlåter er nærmest en kunstform i seg selv. Selv om dette vanligvis er forbeholdt danseband og lettere suspekte pub- eller «partyband», må man for all del ikke undervurdere betydningen av en god coverlåt eller tre!

Er man virkelig heldig, får man kanskje høre favorittbandet sitt spille en coverlåt eller to (hvis favorittbandet ditt er et såkalt coverband, har du jo uansett ikke noe å klage over ...).

For å distansere seg fra cover-betegnelsen, kaller de mer «seriøse» bandene dette gjerne for deres tolkning, men selv om det kan være vanvittig kult å høre Muse gjøre Nina Simones «Feeling Good», eller Emmerhoff & The Melancholy Babies gjøre Portisheads «Cowboys», snakker vi i bunn og grunn om en coverlåt. Ikke la dere lure!

God stemning


Selvsagt finnes det kvalitetsforskjeller mellom de som spiller låtene og hvilke låter de eventuelt spiller, men hovedgreia er vel stort sett at coverlåter bidrar på en positiv måte til den meget viktige gjenkjennelsesfaktoren.

Et band som både er dyktige og som bidrar til gjenkjennelsesfaktoren, er bluegrassbandet Hayseed Dixie. Basert på gitar, mandolin, bass, fiolin og banjo ga bandet ut sitt første album i 2001, og «A Hillbilly Tribute To AC/DC» har faktisk solgt så mye som 150.000 eksemplarer.

Som tittelen kanskje avslører var dette en samling AC/DC-låter («Highway To Hell», «T.N.T.», «Back In Black») kjørt gjennom bluegrass-filteret til Hayseed Dixie.

Kiss har senere fått samme behandling som AC/DC («Kiss My Grass - A Hillbilly Tribute To Kiss»), og med Coen-brødrenes «O Brother» og Soggy Bottom Boys' herlige «Man Of Constant Sorrow» relativt friskt i minne, er dette i utgangspunktet et artig konsept.

Fest


Nå prøver Hayseed Dixie seg på et noe mer oppdatert låtutvalg, og gjør sine nedstrippede versjoner av Green Day («Holiday»), Franz Ferdinand («This Fire») og Outkast («Roses»), men rocken er fortsatt sentral gjennom Led Zeppelin («Black Dog», «Whola Lotta Love»), Black Sabbath («War Pigs»), Neil Young («Rockin' In The Free World») og Van Halen («Runnin' With The Devil»).

Gutta er utvilsomt flinke, og spesielt «Holiday», «This Fire» og «War Pigs» må sies å fungere bra.

Ikke det at de tilfører låtene så vanvittig mye nytt, men det er stort sett festlig å høre på versjonene deres. Selvsagt gjør de sin versjon av «Dueling Banjos» fra filmen «Deliverance».

Men så ...

Men «A Hot Piece Of Grass» blir etterhvert ganske så kjedelig å lytte til, og selv om gruppa i tillegg kjører på med syv egne komposisjoner, vil jeg tro at dette albumet har et meget begrenset bruksområde.

Navnet «Alternative Vorspiel Collection» tror jeg neppe hadde vært så feil betegnelse eller navn på dette albumet. Man spiller det på fest, men der går også grensen ...

Småpen treer.

Hayseed Dixie: Hjemmeside

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Musikk
Plateanmeldelser


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus