Meny

Jakten på gjerningsmennene i gang i London

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jakten på gjerningsmennene etter torsdagens terrorangrep i London som kostet minst 37 mennesker livet, var i gang så snart de drepte og sårede var brakt bort.

(Foto: number-10.gov.uk)(Foto: number-10.gov.uk)

London (NTB-AFP):

En dyster statsminister Tony Blair lovte i en TV-tale at myndighetene skal spore opp dem som sto bak det verste terrorangrepet i Londons historie.

Tre eksplosjoner rev i filler fullpakkede T-banevogner, og en fjerde skrellet taket av en bybuss midt i rushtiden da vanlige londonere var på vei til jobb.

Tusener av blodige og gråtende mennesker strømmet ut på gatene fra T-banestasjonene, hele T-banenettet ble stengt, og jubelen som rådet på grunn av OL-tildelingen onsdag, ble erstattet av sjokk og raseri.

Offisielt er 37 mennesker omkommet og over 700 skadd. Men den franske innenriksminister Nicolas Sarkozy sa torsdag at over 50 var døde, og fredag sa Australias statsminister John Howard at tallet er kommet opp i 52.

Utenriksminister Jack Straw var den første som åpent sa at Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk etter alt å dømme står bak bombeattentatene. En gruppe som hevdet å ha forbindelse med al-Qaida, påtok seg ansvaret for terroren på en nettside på internett, der den skrev om den «velsignede aksjonen i London». (©NTB)


FØLG SAKEN HER:

VG: Storbritannia


Dagbladet: Flere eksplosjoner i London

NRK: Eksplosjoner i London

Nettavisen: Massiv terror mot London

Aftenposten: London

BBC: Several hurt in Tube «explosion»


The Guardian: Terror Blast rocks London


Sky News


The Times


The Independent


Den norske ambassaden i London

Neste Klikk

- Politiet ber alle som savner noen i London om å ta kontakt.

Flere eksplosjoner i London

Blair:- Serie av terrorangrep mot London

Ukjent gruppe tar skyld for London-eksplosjoner


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus