Meny

Britiske muslimer fordømmer terrorangrep

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Muslimske ledere i Storbritannia fordømmer torsdagens bombeangrep i London og ber alle samarbeide med politiet for å finne de skyldige.

London (NTB-AFP-Reuters):

Samtidig appellerte de muslimske lederne til britene om ikke å skylde på alle muslimer for udådene, og sendte ut beskjed til alle 800 britiske moskeer om å be for ofrene.

- Vi står skulder ved skulder med britene, sa Inayat Bunglawala som er talsmann for Det muslimske råd i Storbritannia, som også sendte ut en erklæring der det heter at alle er ofre for slike onde handlinger.

«De onde menneskene som planla og gjennomførte denne serien med eksplosjoner i London, ønsker å demoralisere oss som nasjon og splitte oss som folk,» heter det i erklæringen.

Massoud Shadjareh, leder for Den islamske menneskerettskommisjonen, fordømte bombingen samtidig som han uttrykte ønske om at det ikke blir enda flere ofre som følge av hevnaksjoner.

Bunglawala sa at han kan forstå at mange muslimer er bekymret siden de husker hva som skjedde i tiden etter 11. septemberangrepene i USA, enda det angrepet skjedde på den andre siden av Atlanterhavet.

Også Islamsk Råd Norge fordømmer terrorangrepene i London på det sterkeste.

I en pressemelding som paraplyorganisasjonen for de islamske organisasjonene i Norge sendte ut ved midnatt torsdag, heter det at islam ikke under noen omstendigheter tillater angrep på sivile.

- Nå er det faktisk ikke sikkert at de som står bak dette er muslimer, men IRN tar avstand fra terror, uansett hvem som står bak. IRN føler med de pårørende etter dette terroranslaget, heter det i uttalelsen. (©NTB)FØLG SAKEN HER:

VG: Storbritannia


Dagbladet: Terrorjakten

NRK: Eksplosjoner i London

Nettavisen: Massiv terror mot London

Aftenposten: London

BBC: Several hurt in Tube «explosion»


The Guardian: Terror Blast rocks London


Sky News


The Times


The Independent


Den norske ambassaden i London

Neste Klikk

- Politiet ber alle som savner noen i London om å ta kontakt.

Flere eksplosjoner i London

Blair:- Serie av terrorangrep mot London

Ukjent gruppe tar skyld for London-eksplosjoner


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus