Meny

A Lot Like Love

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mistenkelig lik en million andre intetsigende kjærlighetsfilmer.

Advarsel! Før du går på denne filmen bør du enten ha:

a) lagt igjen deler av hjernen din hjemme,

b) konsumert uhorvelige mengder med alkohol dagen før slik at forsvarssystemet ditt er langt nede, eller

c) ha en heller usunn besettelse på Ashton Kutcher.

Dersom du oppfyller noen av disse kriteriene, er «A lot like love» sikkert ikke så gæern. Filmen forteller en forsåvidt søt historie med nokså sympatiske karakterer.

Problemet er bare at Oliver (Ashton Kutcher) og Emily (Amanda Peet) er så hjelpeløst uinteressante som personer at det er vanskelig å jobbe opp et engasjement for hverken dem eller forholdet deres.

«Se så søte vi er!» (Foto: Buena Vista International)«Se så søte vi er!» (Foto: Buena Vista International)

Og som vi alle vet så er ønsket om at hovedpersonene skal bli kjærester til slutt ganske essensielt i romantiske komedier.

Whatever

I «A lot like Love» treffer gutt pike, de har sex på et flytoalett, for så å bli adskilt av ulike grunner. Resten av filmen viser en lang rekke episoder over flere år hvor de to møtes, har seg - og blir adskilt igjen.

Kommer de til å finne sammen til slutt? Blir alle misforståelsene oppklart? Kommer de til å gifte seg? Bryr jeg meg egentlig? Svaret på det siste spørsmålet er dessverre nei.

For «A lot like Love» klarer aldri å bli mer enn en blass etterligning av klassikere som «Da Harry møtte Sally», «Singles» og ikke minst «Før soloppgang» / «Før solnedgang».

Sistnevnte filmer har jo for alvor satt standard for hvor vidunderlige og intelligente romantiske komedier faktisk kan være. Dersom man sammenligner, blir Oliver og Emily seende ut som de mindre samfunnsengasjerte og dummere skolekameratene til «Før soloppgangs» vidunderlige Jesse og Celine.

Det er mulig du liker «A Lot Like Love» dersom du likte:

Love Actually

50 First Dates

Uspennende


For det blir knapt nok vekslet et eneste fornuftig eller spennende ord mellom de to forvirrede og nokså barnslige sjelene i «A lot like love». I en del av filmen går paret for eksempel på restaurant. I stedet for å diskutere politikk, litteratur, eller for guds skyld sitt eget forhold, så forlyster de seg med å spytte vann på hverandre og stikke sugerør opp i nesen. Morsomt? Lekent? Ikke egentlig.

«A lot like Love» minner mistenkelig om en hel drøss med filmer du har sett før på TV3 en sliten søndag, men som du absolutt ikke husker tittelen på.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus