Meny

Meget pent, mye vellyd, men akk så korrekt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tord Gustavsen Trio er vanvittig flinke å spille, men samtidig en smule kjedelige...

Tord Gustavsen Trio: Kongsberg Kino, Kongsberg Jazzfestival, 07.07.2005


Mye bra har vært sagt og skrevet om trioen til Tord Gustavsen, og mesteparten av dette grenser til panegyrisk hyllest og nesegrus tilbedelse. Dette gjelder hovedsakelig trioens siste album, «The Ground», som i løpet av vinteren faktisk toppet VG-lista!

Utrolig men sant, og man skal sannsynligvis lete lenge etter det landet der et «relativt» ubeskrevete jazz-artister/band kan innta toppen av de populærmusikalske hitlistene.

Sykt, men likefullt artig og vanvittig kult.

Tord Gustavsen Trio (Foto: Stig Henning Morken)Tord Gustavsen Trio (Foto: Stig Henning Morken)

Nå hadde trioen funnet veien til Kongsberg kino, og etter å ha valgt bort jazz-pop-croone-kosegutten Jamie Cullum og de hysteriske tilstandene som omfanget den parallelle konserten hans, gjorde man seg klar til å innta den nedtonede og minimalistiske jazz-tilnærmingen til Tord Gustavsen Trio.

Flinke


La det herske ingen som helst tvil; Tord Gustavsen Trio spilte et flott sett og publikum ble nok mer enn godt nok fornøyd!

Konserten, som baserte seg på nye og gamle komposisjoner, varierte fra de mest minimalistiske og meditative stykkene sentrert rundt Gustavsen og pianoet hans, til mer uptempo og standard instrumental-jazz der bassist Harald Johnsen og trommis Jarle Vespestad også fikk utbrodert sine kvaliteter.

Trommis Vespestad og bassist Johnsen (Foto: Stig Henning Morken)Trommis Vespestad og bassist Johnsen (Foto: Stig Henning Morken)

Kun avbrutt av Gustavsens noe lavmælte og famlende introdusering av låtmaterialet, holdt musikerne publikum fengslet i drøye en og en halv time.

Gjesp


Men etter nettopp å ha overvært utfordrende improvisasjon, tok man seg etterhvert i å kjede seg en smule. Velbehaget blir så pent og pyntelig og velkoreografert i all sin politiske korrekthet at man nærmest ble litt uinteressert...

Med andre ord; selv om det var vakkert, må man stille spørsmål om hvilken retning og hvilket formål trioen har med musikken sin. Er det for å behage er det liten tvil om at Tord Gustavsen Trio har mye å hente, men har de mål om å bringe nye elementer til en allerede vanvittig kompetent jazz-scene sliter de i langt større grad!

Sit back, relax & enjoy


Men la oss tross alt ikke glemme at Tord Gustavsen Trio spilte en konsert der publikum kunne lene seg bak i stolene sine, lukke øynene og slappe fullstendig av til tonene av en meget kompetent trio.

Særdeles velspilt men søvndyssende og ganske så svak femmer.

(Foto: Stig Henning Morken)(Foto: Stig Henning Morken)


Tord Gustavsen: Hjemmeside
Kongsberg Jazzfestival: Hjemmeside

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Kongsberg Jazzfestival

Musikk


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus