Tøffinger fra New York

New York-bandet The Bravery har blitt kalt de nye The Strokes, selv synes de at de er helt unike. Neste Klikk slår av en prat med de Quart-aktuelle tøffingene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Michael Zakarin spiller gitar i The Bravery. (Foto: Warner Music) Michael Zakarin spiller gitar i The Bravery. (Foto: Warner Music)

«Bravery» betyr som kjent mot eller tapperhet, og det fem mann sterke New York-bandet valgte navnet nettopp fordi de har base i byen som ikke har vært den samme siden den skjebnesvangre dagen i september for nesten fire år siden.

- Folk (i New York red.anm.) venter hele tiden på at noe galt skal skje. Jeg skrev disse låtene og dannet bandet for å forsikre meg at denne frykten ikke skulle overvinne meg, har vokalist og låtskriver Sam Endicott tidligere uttalt.

Nytt terrorangrep

Men selv om guttene skal være sterke og modige, må gitarist Michael Zakarin, når jeg har han på telefonen få timer etter terrorangrepet i London, innrømme at han er sterkt rystet:

- Det er helt forferdelig! Jeg har akkurat skrudd på TVen så jeg vet ikke så mye. Men dette går veldig sterkt inn på oss, kanskje spesielt fordi vi kommer fra New York.

- Vi vet at én eksplosjon i en storby er ille, når det er snakk om fem-seks eksplosjoner på en gang er det spesielt forferdelig.

Men jeg har ikke The Bravery på tråden for å snakke om alt som er galt i verden. Det var noe langt lystigere vi egentlig skulle snakke om - musikk selvfølgelig.

The Bravery har gjort stor suksess med det selvtitulerte debutalbumet som ble sluppet i vår. De sammenlignes gjerne med band som The Strokes, The Cure, New Order, Franz Ferdinand og The Killers.

Jeg spør Michael hvordan han vil beskrive musikken deres:

- I begynnelsen var dette bare et innspillingsprosjekt for oss selv; det var ikke ment for andre. Vi lagde den musikken vi selv ønsket å høre, men som vi mente ikke var tilgjengelig på markedet.

- Vi prøvde å føre rocken og «garage»-musikken i den retningen vi ville at den skulle ta. Og råheten i lyden fra disse tidlige demoene er blitt bevart, fordi det er disse demoene som har blitt brukt på albumet, forklarer han engasjert, med varm og behagelige røst.


- Vi ønsket ikke å henge oss opp i noen spesiell sound, men vi ville ta i bruk teknologi som ikke har vært tilgjengelig eller for dyr til å ta i bruk tidligere. Med denne teknologien og inspirasjon fra band vi alle kjenner og elsker, har vi laget musikk som er helt spesiell. Det er til tider ren rock og til tider rock blandet med elektronika.

Slik ser den ut, den helt unike plata guttene har laget.Slik ser den ut, den helt unike plata guttene har laget.

Og hvem er disse kjente og kjære dere henter inspirasjon fra?

- Det er veldig mange forskjellige! Vi er fem medlemmer i bandet, og selv om vi har mange av de samme heltene innen musikk, har hver enkelt av oss også forskjellig smak, noe som kommer fram i musikken vi lager, forklarer Michael.

- For meg personlig har The Kinks og Velvet Underground vært viktige inspirasjonskilder, mens Sam som vokste opp i Washington DC, har hørt mye på band som Fugazi.

Hva er viktigst; tekst eller melodi?

- Det er veldig vanskelig for meg å svare på i og med at det er Sam som skriver tekstene. Men jeg vet at selv om tekstene er personlige for ham, er de ikke for spesifikke for de skal kunne tolkes av dem som hører på låtene.

- For musikere som hører på musikk er det nok en melodien som står ut først, så teksten, for de som ikke er musikere er det gjerne omvendt, resonnerer Michael. - Men begge deler er selvfølgelig veldig viktig!

Kan du nevne én låt fra plata du er spesielt fornøyd med og hvorfor?

- Det er vanskelig å velge en, for vi har spilt disse låtene en god stund nå og det er gjerne sånn at jeg liker en veldig godt, så går det litt tid og så er det en annen som er favoritten.

- Men «Rites of Spring» er en av de, og «Unconditional» en annen, fordi den gikk gjennom en lang prosess før vi var helt fornøyde med den.

Hvis du kunne utvide bandet ditt med fritt valg av musikere, hvordan ville drømme lineup'en sett ut?

- Det der var ikke så lett! Jeg ville ikke plukket en gitarist, jeg vil jo ikke erstattes, ler Michael. Han tenker litt.

- Ray Davies, hoved-låtskriver i The Kinks, sier han omsider. Jeg tror han og Sam kunne utrettet mye bra sammen.

Hver gang er den beste

Hva er deres beste konsertopplevelse som band?

- Vi har turnert non-stopp i seks måneder nå og har hatt så mange bra show at det er umulig å trekke fram én konsert, sier Michael.

- Vi er så heldige at publikum skjønner hva vi driver med og at de tar del i det. Våre publikummere er animerte og energiske. En periode sa vi «Det var den beste konserten vi noen gang har hatt» etter hvert show. Vi har sluttet med det nå, ler han.

Drømmekonserten som publikummer?

- Å, jeg skulle så gjerne sett The Beatles, det er en drøm, utbryter Michael. Og Guns N' Roses anno 1988, da de nettopp hadde fått det til!

Kan du nevne tre CDer du hører på nå og hvorfor?

- «Lust for life» (Iggy Pop) fordi den har så mange «mindblowing» låter. Det er skikkelig Bowie-aktige låter, komplett med Iggys råhet.

- Ellers så hører jeg på Lou Reed albumet «Transformer» og «Loaded» med Velvet Underground.

Hva er ditt største bomkjøp/hvilken CD hører du aldri på?

- Det der gjør jeg så ofte, kjøper plater jeg aldri hører på, så det er umulig å trekke fram én.

- Men ingen blir skuffet om de kjøper deres plate, sier jeg og gir The Bravery gitaristen en sjanse til å overbevise de norske platekjøperne om at jeg har rett:

Hvorfor skal publikum kjøpe musikken deres?

- Vi mener helt oppriktig at vår musikk overgår veldig mye av det som lages i dag. Den høres ikke ut som noe annet av det som lages. Vi erkjenner våre inspirasjonskilder, men vi er framsynte i musikken vår.

- Vi har laget et album fullt av låter som du ikke vil hoppe over. Vi har ikke tatt med låter som er ok; vi er hundre prosent fornøyd med alle. Dette er nettopp fordi vi opprinnelig lagde plata for oss selv - bortsett fra to låter var den helt klar da vi fikk platekontrakt.

- For oss handler det om å trives med det vi gjør, og det har publikum glede av.

Det mangler ikke på selvtillit nei, bandnavnet er faktisk ganske så passende.

På sørlandet


Torsdag spilte tøffingene altså på Quart og ifølge Michael holder de seg på veien en god stund framover:

- Vi skal tilbake til Statene og gjøre en kort turné der, før vi drar til Sør-Øst Asia; Thailand, Malaysia, Kina, Djakarta...

- Disse konsertene har blitt lagt til turnéplanen nylig, vi fant nemlig ut at vi gjøre det veldig bra i Bangkok, sier en tydelig stolt Michael.

Det må være spennende å reise så mye, rekker dere å oppleve stedene dere besøker?

- Vi får ikke alltid med oss så mye som vi egentlig ønsker, sukker Michael.

- Men vi lærer litt om stedene og folket ved å observere publikum på konserter. Dessuten pleier vi alltid å ta en tur ut, der alle andre drar ut, etter konsertene.

- Også spiser vi alltid den lokale maten - det hender vi blir syke, men vi holder oss unna Mc Donalds og prøver lokale spesialiteter, ler Michael.

Så dere kan glede dere til norske spesialiteter mens dere er her.

- Ja, men hva er det egentlig? spør Michael.

Hva kan jeg si? Kjøttkaker, pinnekjøtt, raspeballer, grandiosa...? Jeg går for fisk og sjømat; det er vi gode på!

- Da blir det fisk til middag i kveld, avslutter den vennlige amerikanske rockeren.

Tøffingene fra New York mangler ikke selvtillit... (Foto: Warner Music)Tøffingene fra New York mangler ikke selvtillit... (Foto: Warner Music)


Mer om The Bravery:


  • Bandet består av Sam Endicott (vokal/gitar), John Conway (keyboard), Michael Zakarin (gitar), Mike H (bass) og Anthony Burulcich (trommer).
  • De startet opp i 2003 og debuterte med albumet «The Bravery» i mars 2005.
  • Hjemmeside


Mer i Neste Klikk:Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
13:38 Ras av sykmeldinger i Morgenbladet13:14 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49 Pastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47 Krever merking av raske elsparkesykler12:36 Målløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36 Tour-feltet får en tøff start neste år12:13 Elbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06 Strengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05 Mulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05 Tyrkia pågriper ordførere12:03 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54 Skiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53 Nye toppsjefer til Rema 100011:31 Mette-Marit-feber i Tyskland11:23 To menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19 Disse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17 Isbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58 Nilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57 Lesertallene synker på papir – øker digitalt09:53 Frelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53 Russer nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49 Russland avholder militærøvelse09:31 Hellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30 Uniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14 Tidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14 230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54 Barnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37 Sju pågrepet i grov voldtektssak08:20 Skryt til Norge i rumensk avis08:19 Sky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12 Russere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54 Forsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48 Staten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33 Flere metoo-saker i Forsvaret07:13 – Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10 Carlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58 Eks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43 Mings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42 13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30 Salget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26 Norge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00 Dette skjer i dag05:55 Jostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34 Dette skjedde i natt05:31 Oslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30 Frode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15 Influensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11 Dødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07 Drapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04 BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00 Bankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18 Datatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48 UNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24 Mange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12 Fiskekvotene redusert i Østersjøen03:05 Mann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45 Ett av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43 Skatteklager: 2.500 saker i kø01:42 Hellas evakuerer overfylt migrantleir01:19 USA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11 Tenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03 Kriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52 Fellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16 Dagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11 Pentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10 Trump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40 13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22 Støre åpner for EØS-utredning23:04 Newsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52 Carlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42 Rasismekaos overskygget Englands målfest21:45 Ansatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01 Pelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55 Syriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24 Nordmann omkom i Tyrkia20:22 Politiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56 Politiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17 Mann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04 Kilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32 Tyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27 17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00 Halvert antall anker behandles av Høyesterett15:28 Hun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45 Norwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44 Lagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38 Spania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36 Turist knivdrept i Tunisia14:26 Ryggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16 Enken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07 Trump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56 Brexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44 Politikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34 Sykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15 Selskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04 Tyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen
Siste nytt
13:38KulturRas av sykmeldinger i Morgenbladet13:14PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49NorgePastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47PengerKrever merking av raske elsparkesykler12:36SportMålløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36SportTour-feltet får en tøff start neste år12:13MotorElbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06MotorStrengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05SportMulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05VerdenTyrkia pågriper ordførere12:03PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54SportSkiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53PengerNye toppsjefer til Rema 100011:31KulturMette-Marit-feber i Tyskland11:23NorgeTo menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19VerdenDisse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17VerdenIsbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58SportNilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57KulturLesertallene synker på papir – øker digitalt09:53PolitikkFrelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53NorgeRusser nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49VerdenRussland avholder militærøvelse09:31VerdenHellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30SportUniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14PolitikkTidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14Norge230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54PolitikkBarnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37NorgeSju pågrepet i grov voldtektssak08:20SportSkryt til Norge i rumensk avis08:19PengerSky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12NorgeRussere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54NorgeForsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48NorgeStaten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33NorgeFlere metoo-saker i Forsvaret07:13Politikk– Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10SportCarlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58NorgeEks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43SportMings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42Verden13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30Helse og livsstilSalget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26SportNorge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00NorgeDette skjer i dag05:55NorgeJostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34NorgeDette skjedde i natt05:31Helse og livsstilOslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30VerdenFrode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15Helse og livsstilInfluensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11VerdenDødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07NorgeDrapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04VerdenBBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00PengerBankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18NorgeDatatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48Helse og livsstilUNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24VerdenMange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12PengerFiskekvotene redusert i Østersjøen03:05NorgeMann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45Helse og livsstilEtt av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43PengerSkatteklager: 2.500 saker i kø01:42VerdenHellas evakuerer overfylt migrantleir01:19PengerUSA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11NorgeTenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03NorgeKriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52PengerFellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16NorgeDagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11VerdenPentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10VerdenTrump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50KulturDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40Norge13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22PolitikkStøre åpner for EØS-utredning23:04VerdenNewsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52SportCarlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42SportRasismekaos overskygget Englands målfest21:45PengerAnsatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01PolitikkPelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55VerdenSyriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24NorgeNordmann omkom i Tyrkia20:22VerdenPolitiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56NorgePolitiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17NorgeMann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04VerdenKilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32VerdenTyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27Norge17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00NorgeHalvert antall anker behandles av Høyesterett15:28StemmerHun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45ReiseNorwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44SportLagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38VerdenSpania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36VerdenTurist knivdrept i Tunisia14:26NorgeRyggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16VerdenEnken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07PolitikkTrump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56PolitikkBrexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44PolitikkPolitikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34SportSykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15NorgeSelskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04NorgeTyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus