Meny

- London-bomber utløst med fjernkontroll

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrorangrepet mot London har al-Qaida-nettverkets kjennetegn, fastslår britisk politi.

London (NTB-Reuters): Bombene som rammet London torsdag var ikke selvmordsbomber, men ble utløst ved hjelp av fjernkontroll, skriver avisen The New York Times. Den amerikanske avisen skriver også at bomben som rammet en buss i sentrum av byen, muligens hadde et annet mål.

I følge britisk politi ble over 50 mennesker drept og omkring 700 såret i terrorangrepet. 100 av dem som ble såret, tilbrakte natt til fredag på sykehus, og tilstanden er kritisk for 22 av dem. Londons politisjef Ian Blair tror ikke antallet drepte vil stige i betydelig grad.

Ifølge Andy Hayman, som leder spesialoperasjonen etter terroraksjonen, var alle bombene om bord i togene plassert på gulvet da de gikk av. På to av togene var eksplosivene plassert i området med ståplasser, nær dobbeltdøren i midten av vognen.

Bomben som gikk av på den toetasjes London-bussen kan enten ha vært plassert på gulvet eller på et sete, ifølge politiet.

- Hver bombe var under 5 kilo, ifølge Hayman.

Forøvrig ønsker politiet ikke å ha noen formening om gjerningspersonene har forlatt landet, men sier det foreløpig ikke er noe som tyder på at det dreier seg om at angrepet ble utført av selvmordsbombere.

Scotland Yard-sjef Ian Blair sa på politiets pressekonferanse også at det er opplagt at en annen terrorcelle muligens skjuler seg i Storbritannia og planlegger nye angrep. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus