Meny

Brev til en muslimsk drapsmann

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til deg som velger å gå din skaper i møte med uskyldiges blod på dine hender: Vær så snill, slutt å drepe.

Vær så snill.Vær så snill.

Jeg vet ikke hvem du er. Jeg vet ikke hva du heter, eller hvordan du tenker. Jeg vet bare at jeg ikke har gjort deg noe.

Så vær så snill, slutt å drepe.

Jeg ser at du er sint, men jeg forstår ikke hvor ditt sinne kommer fra. Jeg ser at du hater, men jeg vet ikke kilden til ditt hat. Det er intenst, men likevel uforståelig - som om jeg møtte en vilt fremmed på gaten som anklaget meg for grusomme ugjerninger jeg ikke har gjort.

Du hater så sterkt at du er villig til å dø selv for å berøve oss våre liv.

Og jeg forstår ikke hvorfor.

En storesøster


Hvilken urett har du lidd, som gir deg rett til å sprenge uskyldige mennesker i luften?

Det var ikke jeg som døde for dine feige handlinger denne gangen. Men det kunne like gjerne vært meg, min kvinne, mine venner, slektninger, barn. London er så nært, så kjent og kjært for nordmenn, for europeere, for store deler av verdens befolkning.

Vi er glad i London, som en trygg storesøster vi alltid kan komme tilbake til.

Nå har du påført henne dype sår.

Vi som elsker London lider med henne.

Du og din kjølige, religiøse galskap har brakt en ny, grusom dimensjon inn i min tilværelse. Du fører en krig mot meg som ikke er en hevn for noe jeg eller mine har gjort mot deg og dine.

Gjestfrihet, bomber og død


Vær så snill.Vær så snill.

Vi har ønsket deg velkommen til våre land, vårt kontinent, vår verden, trygge i troen på at fordelene med et mangefasettert samfunn oppveier ulempene, og på lang sikt er det mest levedyktige av alle samfunn.

Din mor og din far og dine brødre har skapt seg en ny tilværelse her. Vi vet at det ikke alltid har vært lett, og dere har måttet tåle mye urett i det dere fant dere til rette i Europa. Ikke alle våre er mors beste barn, og ikke alltid har du følt deg velkommen. Men de grunnleggende, viktigste, mest dyptgripende verdiene vi har er slik innrettet at de sikrer at du og dine skal få en sjanse her.

Hvor i din ellers så generøse kultur finner du at svaret på gjestfriheten du møtte i vår verden er bomber og død?

Du gjør det for Islam, sier du? Men vi er jo så like, du og jeg! Kristne, muslimer og jøder deler en kulturell og religiøs forankring i den samme Gud. Vår Gud er Abrahams Gud.

I Guds sted


Sett deg i Guds sted, om du kan. Løft deg opp over jorden, og se ned på den fra et punkt rett bortom første sving i verdensrommet.

Hva ser du?

Ser du en Gud som smiler bredt og lykkelig fordi noen av hans barn sprenger andre av hans barn til døde? Ser du en Gud som tar imot deg i Paradiset med åpne armer, og takker deg for at du i et feigt bakholdsangrep ødelegger både det livet han ga deg i gave, og andre uskyldiges liv?

Jeg vet at ikke alle er som deg. Jeg vet at de fleste av dine brødre og søstre i Islam er skrekkslagne og hjelpeløse vitner til dine ugjerninger. Jeg har gode venner blant dem, og nærer stor respekt for deres verdigrunnlag.

Men du er et menneske - nei, et dyr - som ikke forstår at alle liv har like stor verdi, enten deres legemer bøyer seg fem ganger mot Mekka eller mottar sin nattverd.

Dine handlinger er ikke fundert i din religion, det er resultatet av sinte, gale og hatefulle menns tanker. For disse menns ord velger du å være en kriger hvis våpen rettes mot uskyldige. Du og dine ledere er ikke engang menn nok til å angripe deres egentlige fiender. I stedet angriper du uskyldige menn, kvinner og barn som ikke har gjort annet galt enn å oppholde seg i et land hvis ledere du misliker.

Slutt å drepe


At du tar ditt eget liv samtidig er ingen formildende omstendighet. Livet ble gitt deg i gave, og slik du slår hånden av de som tok imot dine landsmenn og medtroende i Europa, slår du hånden av din Gud som ga deg et liv på jorden.

Muslimske drapsmann, hør nå:

Vær så snill, slutt å drepe.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus