Meny

NOKAS-siktede varsler søksmål mot staten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 32 år gammel svenske som har vært siktet for NOKAS-ranet i Stavanger, går til søksmål mot staten etter at Riksadvokaten ikke tok ut tiltale mot ham.

(Arkivbildet fra ranet i Stavanger)(Arkivbildet fra ranet i Stavanger)

Stavanger (NTB): - Vi leverer inn søksmål rett etter sommerferien, sier mannens forsvarer, advokat Vidar Lind Iversen, til Dagbladet.

Svensken ble pågrepet av politiet bare få dager før han skulle gifte seg, og ifølge frsvareren har siktelsen gått hardt inn på ham. Onsdag ble det kjent at 13 menn tiltales for ranet av Norsk Kontantservice i Stavanger, 5. april i fjor. Men langt fra alle som har vært siktet i saken, står tiltalt for dødsranet.

Flere enn den 32 år gamle svensken vurderer nå søksmål mot staten. Blant dem er en mann i midten av 20-årene som ble pågrepet i Oslo 7. januar i år, etter et DNA-funn.

- Min klient er ikke blant de tiltalte i NOKAS-saken. Han er provosert over det han oppfatter som maktovergrep fra politiets side. Han har sittet i varetekt i nesten fem måneder uten å være skyldig. Det vil bli aktuelt med erstatningssøksmål, sier mannens forsvarer, advokat Arve Ringsbye, til NTB.

Ifølge Aftenposten har norsk politi aldri tidligere fått analysert flere DNA-prøver i en straffesak som i NOKAS-saken. Politiet har sikret hele 1.500 DNA-spor, som er sjekket mot DNA-profilen til 120 personer.

- Vi fikk treff på 27 prosent av prøvene, altså 405 av de 1.500 prøvene. Aldri tidligere har vi hatt mer omfattende arbeid med DNA-funn i en enkelt norsk straffesak, sier overingeniør Bente Mevåg ved Rettsmedisinsk institutt til avisen. (©NTB)

Mer i Neste Klikk:

Sjokkranet i Stavanger

Skulle vaske 50 millioner for Toska

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus