Bob Geldof og Bono presser G8-lederne

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rockmusikerne Bob Geldof og Bono møtte onsdag flere av G8-lederne i et siste forsøk på å presse G8-møtet til å vedta en dobling av bistanden til Afrika.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gleneagles (NTB-AFP-Reuters): - Vi føler ikke at det ligger an til en avtale ennå, en virkelig avtale, en 50 milliarder dollar-avtale. Men alt er på spill de neste 24 timene, og jeg tror virkelig at vi får en avtale med et siste puff, sa Bono etter møter i Gleneagles med lederne for Canada, Tyskland og USA, som den britiske statsministeren Tony Blair har hjulpet til å ordne.
De håper å møte Frankrikes Jacques Chirac torsdag.

Blair har satset sterkt på en kraftig økning av bistanden og gjeldslette for Afrika på årets G8-møte som han leder, og rockemusikerne Geldof og Bono har økt presset på G8-lederne med de enorme Live 8-konsertene verden rundt.

- Statsministeren går inn i disse forhandlingene med et av de største demokratiske mandatene noensinne i historien på ett enkelt tema, sa Bob Geldof på en pressekonferanse sammen med Blair, med henvisning til de millioner som har vært på konsertene og som har underskrevet på kravet om mer bistand.

Om toppmøtet ender uten en avtale om mer bistand, vil de millioner av mennesker som har deltatt på konsertene og i Avskaff fattigdom-kampanjen bli enormt skuffet, sa Bono.

- Mye er på spill - ikke bare afrikanske liv, men også tilliten til det politiske systemet, sa han, mens Geldof understreket at for hver dag en avtale om 50 milliarder dollar blir utsatt, dør nye 50.000 mennesker fordi de er så fattige at de ikke greier å holde seg i live. (©NTB)