Meny

Skotsk politi advarer voldelige demonstranter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skotsk politi lovte tirsdag en «robust respons» mot voldelige grupper som forsøker å lage kaos under demonstrasjonene mot G8-møtet i Gleneagles denne uka.

Gleneagles (NTB-Reuters):

Politiet er i beredskap foran åpningen av møtet onsdag på det luksuriøse golfhotellet i det skotske høylandet der lederne for de mektigste landene i verden setter hverandre stevne.

John Vine, som er sjef for Tayside-politiet som har ansvaret for sikkerheten rundt toppmøtet, sa at hans styrke ser fram til å samarbeide med fredelige demonstranter som planlegger en marsj i byen Auchterarder et par kilometer fra Gleneagles.

- Men la det ikke være noen tvil: Om vi støter på folk som vil ty til vold for å oppnå sine mål, kommer vi med en robust respons, sa han. 10.000 politifolk, mange av dem fra andre deler av Storbritannia, utgjør styrken som sørger for sikkerheten rundt toppmøtet.

Det ventes mange tusen miljøaktivister, u-landsaktivister antikapitalister og antikrigsaktivister til demonstrasjonen i Auchterarder.

Politiet fikk en forsmak på volden da mindre grupper svartkledde og maskerte anarkister brøt ut av en lovlig demonstrasjon i Edinburgh mandag og kom i klammeri med godt forberedte politifolk.

En liten gruppe demonstranter braket sammen med politiet i Gleneagles i Skottland tidlig onsdag morgen idet G8-lederne forbereder seg på toppmøte.

- Det har vært sammenstøt med demonstrantene idet de dro fra leiren sin i Sterling. De kastet ting på politiet, og vi har pågrepet to personer, sier en polititalsmann onsdag morgen.


- NRK: G8-møtet 2005

- BBC: G8 Summit 2005

- G8: Offisielle hjemmesider

- G8 Alternatives

- Live8

- Neste Klikk: G8-lederne i din hule hånd

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus