Meny

Bush: - Menneskene bidrar til global oppvarming

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president George W. Bush vedgår at menneskelig aktivitet forårsaker klimaendringer og at jorda derfor er blitt varmere.

København (NTB-Reuters): Den amerikanske presidenten har tidligere vært lite villig til å innrømme at global oppvarming er knyttet til menneskelig aktivitet, men kom onsdag med innrømmelsen under et kort statsbesøk i Danmark.

- Hør her, jeg vedgår at jordoverflaten er varmere og at økningen av drivhusgasser produsert av mennesker bidrar til problemet, sa Bush til pressen i København.

Bush uttrykte imidlertid også sin fortsatte motstand mot Kyoto-avtalen.

- Kyoto virket ikke for USA, og for å være helt ærlig virker den ikke for resten av verden heller, fremholdt Bush. Han la til at Kyoto-avtalen ikke er god nok fordi den ikke inkluderer utviklingsland.

Bush drar onsdag videre til G8-toppmøtet i Skottland der lederne av verdens rikeste land blant annet skal diskuter klimaendinger og mulige mottiltak mot global oppvarming. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus