Kraftig nedtur for Hagen etter Bondevik-utspill

Artikkelen fortsetter under annonsen

Carl I. Hagen må notere seg for en kraftig nedgang for Fremskrittspartiet etter utspillet mot statsminister Kjell Magne Bondevik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): SV på sin side øker med like mye som Frp taper.

Fremskrittspartiet går tilbake med hele 2,5 prosentpoeng, viser den første meningsmålingen etter utspillet der han gikk imot Bondevik som statsminister, som er laget av TNS Gallup for TV 2 Nettavisen. Bare 18 prosent sier nå at de ville stemme på Hagens parti.

Også Arbeiderpartiet går tilbake, til 27,5 prosent, mens SV og Senterpartiet kan notere seg for framgang. For SV er framgangen på 2 prosentpoeng til 16,5 prosent, og for Senterpartiet 1,5 prosentpoeng til 7 prosent.

Dermed kommer de tre rødgrønne partiene styrket ut i målingen og får til sammen 51 prosent, noe som ville gitt dem 92 mandater i Stortinget, mot 77 for de borgerlige.

Fremskrittspartiets tilbakegang er desto mer uvanlig siden det er sommeren at partiet ofte har kunnet notere seg for framgang. Ifølge forsker Anders Todal Jenssen kan det tyde på at utspillet mot Bondevik var en fiasko.

Dette underbygges av at Fremskrittspartiet for første gang på lengre tid må avgi velgere nettopp til Kristelig Folkeparti, men også til Høyre.