Meny

Vil fjerne sigaretter og tobakk fra butikkhyllene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sosial- og helsedepartementet foreslår at sigaretter, tobakk og snus fjernes fra butikkhyllene.

Oslo (NTB):

Både tobakkspakkene og de små brikkene man kjøper for å kvittere ut tobakksvarer, kan fungere som reklame, og bør skjules spesielt for barn og unge, mener departementet. Derfor kan det bli aktuelt at tobakksvarer selges fra under disken.

Forslaget settes fram i «Nasjonal strategi for tobakksforebygging 2006-2010» fra Sosial- og helsedepartementet som nå er ute på høring.

- Et forbud mot synlig oppstilling av tobakksvarer vil først og fremst være et forebyggende tiltak for å hindre at barn og unge blir eksponert for tobakk, sier avdelingsdirektør Kari Huseby til Dagsavisen.

Reklame for sigaretter og tobakksvarer har vært forbudt i Norge siden 1975, og tobakksprodusentene har derfor lett etter andre måter å reklamere for sine produkter på.

Derfor er selve sigarettpakkene blitt et viktig medium for reklame, og produsentene er aktivt med på å bestemme hvor de skal stilles opp i butikken for maksimal effekt.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus