Meny

Mer smertefullt for kvinner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinner føler mer smerte enn menn, viser nyere undersøkelser.

Populære myter om at kvinner er langt tøffere og har høyere smerteterskel enn deres mannlige motpart, er nå i ferd med å slå sprekker.

Ny forskning fra Bath-universitetet i England viser at kvinner ikke bare kjenner smerte lettere, de har også større vanskeligheter med å takle den enn menn.

Kvinner fokuserer nemlig på de følelsesmessige aspektene ved smerten, noe som gjør det langt verre. Menn på sin side har en tendens til å kun fokusere på den fysiske smerten.


Resultatene er basert på en rekke smerte-tester av 50 kvinner og menn. Forskerne brukte midler som iskaldt vann for å teste de ulike smertenivåene.


Forskningsleder Dr. Ed Keogh sier til BBC News at kvinner opplever flere smerte-episoder i løpet av livet, i flere områder av kroppen, og med større hyppighet enn menn.

- Kvinner har en tendens til å ha lavere smerteterskel enn menn. Vi vet at vi har langt flere kvinner enn menn som oppsøker smerteklinikker, sier han.


Forskerne legger vekt på at dette er et svært komplekst område innen forskning, og at det er flere mulige årsaker til resultatene.

BBC: Women feel pain more than men

Bath Pain Management Unit

ABC Startsiden: Helse

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus