Meny

Røkke dømt for korrupsjon

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansmannen Kjell Inge Røkke er i Oslo tingrett dømt til 120 dagers fengsel for korrupsjon og falsk forklaring i båtsertifikatsaken. Av straffen er 90 dager gjort betinget.

Aktor hadde lagt ned påstand om fem måneders fengsel for Røkke, hvorav to måneder ubetinget. Påtalemyndigheten hevdet primært at Røkkes eksamen var ulovlig og ikke gyldig, men subsidiært prosederte aktor Susie Bergstrand på at Røkke var skyldig, selv om eksamenen var gyldig.

Det begrunnet hun med at det uansett forelå korrupsjon så lenge det var betalt et betydelig beløp for å avholde privat eksamen.

Røkkes forsvarer, Ellen Holager Andenæs, bygget en første forsvarslinje på det faktum at Røkke hadde realkompetanse som ga ham rett til å få et svensk båtsertifikat av den typen fiskerne i Østersjøen bruker. Det kalles fartøyklasse 8-sertifikat. (©NTB)

VG:

Må sone 30 dager

Nettavisen: Røkke må i fengsel

Røkke: Fansite

Kjell Inge Røkke: Wikipedia

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus