100 passasjerer innesperret på Gardermoen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gardermoen (NTB): Om lag 100 passasjerer som onsdag kveld skulle til Tyrkia, satt natt til torsdag innesperret på et lite område ved utgang 50 på Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen


De reisende skulle etter planen fly med Pegasus Hava til Konya i Tyrkia klokken 21.30 onsdag. Klokka 3 natt til torsdag hadde de fremdeles ikke fått beskjed om flyet var forsinket, eller om det var avlyst.

En av passasjerene, Emine Akteke, opplyste ved 3-tiden til Dagbladet.no at det var fullstendig kaotisk på stedet. Passasjerene fikk verken hjelp eller informasjon, mens reiseoperatørene ba dem om å dra hjem, ifølge Akteke.

Så enkelt var det ikke, for passasjerene hadde passert passkontrollen og befant seg derfor inne i et lite område som ikke tilhører Schengen. Når man befinner seg på et slikt område, kan man normalt ikke forlate det før flyet går.

Verken Turk Tour i Oslo eller Kayas Reiser i Drammen, hvor passasjerene har kjøpt billettene, var natt til torsdag tilgjengelige på telefon.

Driftskoordinator Rikvald Skaaheim ved OSL opplyser at flyplassen ikke helt vet hva som er skjedd, og at de bare fikk beskjed om at flyet var kraftig forsinket. (©NTB)