Fartsstriper

En sebra med identitets-problemer i en en sukkersøt film som strever med det samme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Husker du en heldig gris med navn «Babe» som bergtok barn over hele verden for noen tiår tilbake? Så populær ble den snakkende purken at hun til og med fikk seg en tur til by'en i en oppfølger.

Jeg tviler sterkt på at den stakkars sebraen Stripes i «Fartsstriper» kan vente seg en like strålende framtid.

Hest er best?


Stripes er nemlig en sebra som drømmer om å bli veddeløpshest. Etter å ha blitt etterlatt av et sirkus blir den vesle hesten plukket opp av den snille Nolan Walsh som eier sin egen gård.

«And they call it puppy love. La, la, la» (Foto: filmweb.no)«And they call it puppy love. La, la, la» (Foto: filmweb.no)

Her treffer han den sukkersøte og eiegode datteren Channing som selvsagt faller pladask for det stripete øket.

Channing har fått streng beskjed om å aldri igjen sette seg på en hesterygg etter at moren hennes var involvert i en rideulykke.

Men akk, hva kan man vel gjøre med ingrediensene: en sebra med en veddeløps-drøm + tenåringsjente med jockey-blod i årene?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det hele når sitt store crescendo under veddeløpet Kentucky Open, hvor Stripes må bevise både for seg selv og alle de slemme og overlegne hingstene at han er like så god som alle andre.

Ok barnevakt


«Fartstriper» er helt sikkert ok underholdning for målgruppen, nærmere bestemt barn i syvårsalderen. Noen av dyrene er riktig så søte og morsomme. Men, er du litt eldre enn det kommer du nok til å slite med historien som er gjennomsyret av moral og klumsete «rørende» øyeblikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er mulig du liker «Fartsstriper» dersom du likte:

Shrek 2

Heldiggrisen Babe

Filmen strever i likhet med Stripes med å finne seg selv. Den prøver seg litt på å være morsom àla «Shrek», ved å legge inn «smarte» referanser til «Gudfaren» og lignende klassikere. Det funker relativt dårlig for å si det mildt.

Noen av de verste bæsje-vitsene blir også i platteste laget, men barn kommer sikkert til å synes det er kjempegøy med fluer som faller i ekskrementer og tror de har kommet til himmelen.

«Fartstriper» er alt i alt en ganske likegyldig filmopplevelse, men DVD-versjonen er sikkert en vinner for slitne småbarnsforeldre som trenger en ettermiddag fri.