Canada åpner for homo-ekteskap

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nasjonalforsamlingen i Canada vedtok tirsdag å åpne for ekteskap mellom homofile, til sterke protester fra konservative politikere og religiøse grupper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ottawa (NTB-Reuters): Den nye loven ble vedtatt med 158 mot 133 stemmer, og Canada blir dermed det tredje landet i verden etter Belgia og Nederland som tillater homo-ekteskap.

Åtte av Canadas ti provinser har for lengst åpnet for ekteskap mellom personer av samme kjønn, noe som lenge har gjort landet til et yndet reisemål for homofile par fra andre land der slike ekteskap er forbudt.

Canadas liberale holdning til homo-ekteskap står i sterk kontrast til USA, der president George W. Bush håper å få Kongressen med på et tillegg i grunnloven som forbyr slike ekteskap.

- Vi er en nasjon av minoriteter og i en nasjon av minoriteter er det viktig at man ikke skiller mellom rettigheter. En rettighet er en rettighet, og det er dette kveldens avstemning dreier seg om, sa Canadas statsminister Paul Martin rett før de folkevalgte skulle ta stilling til forslaget.

Overhuset i den spanske nasjonalforsamlingen sa nei til homo-ekteskap i forrige uke, og det samme har Italias regjering og en rekke andre land gjort. I Spania er det imidlertid ventet at underhuset denne uka trolig vil vedta forslaget om å legalisere ekteskap mellom homofile.