Festivaltips (3)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hver uke presenterer vi et knippe aktuelle festivaler rundt om i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Festivalsommeren er over oss for alvor!

Hvorfor ikke gjøre seg kjent med de litt mindre kjente festivalene? Hver uke vil vi presentere et knippe festivaler vi mener fortjener litt ekstra oppmerksomhet.

Kriteriene for å bli valgt ut er at festivalen er norsk, befinner seg i festivaloversikten vår og at festivalen starter den aktuelle uken festivaltipset publiseres. Utover dette er diktatorisk skjønn anvendt, men velbegrunnede tips og argumenter mottas med takk.

Ukens utvalgte:


Dansefestivalen, 13-17/7


Ole Ivars spiller på Dansefestivalen lørdag 16. juli.Ole Ivars spiller på Dansefestivalen lørdag 16. juli.

Onsdag var startskuddet for Dansefestivalen på Sel. På arrangementet, som kaller seg Norges største dansefestival, kan man oppleve kjente danseband som Scandinavia, Lasse Stefanz, Kikki Danielsson & Roosarna og Ole Ivars.

Lørdag kan man få med seg 20-årsjubileet til Dalakopa hvor NRK-mannen Andreas Lunnan vil fungere som programleder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag og lørdag vil det bli arrangert henholdsvis nybegynnerkurs og videregående kurs i bugg.

Riddu Riddu, 14-17/7


Johanne Ballovarre opptrer med visepopen sin fredag 15. juli på storscenen under Riddu Riddu.Johanne Ballovarre opptrer med visepopen sin fredag 15. juli på storscenen under Riddu Riddu.

I dag starter den spennende Riddu Riddu-festivalen i Manndalen og Kåfjord i Troms, og for 14. gang vil en rekke artister fra alle verdens hjørner delta i festivalen som fokuserer på samer og urfolk generelt.

Fra Australia kommer NoKTuRNL for å spille sin ørkenrock, mens Sheng Xiang & Water3 bringer med seg musikk fra Taiwan. Av norske artister og band kan det nevnes at Bel Canto, Transjoik, MázeDuo og Johanne Ballovarre gjester festivalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utstillinger, kurs og seminarer er også en sentral del av Riddu Riddu, som i tillegg kan tilby en egen barnefestival.


Prøysenfestivalen - Blåklokkevikua, 16-23/7


Niko Valkeapää spiller fredag 22. juli på Husmannsplassen Prøysen under Prøysenfestivalen.Niko Valkeapää spiller fredag 22. juli på Husmannsplassen Prøysen under Prøysenfestivalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag er det klart for årets Prøysenfestival - Blåklokkevikua, på Rudshøgda og Prøysenhuset i Ringsaker. I løpet av en drøy uke vil publikum kunne overvære et totalt antall av 60 arrangementer, noe som inkluderer konserter, teaterforestillinger, utstillinger, film, barnetimer og fortellerstunder og kulturvandringer.


Artister som kan oppleves i løpet av festivalen er Åge Aleksandersen, Ane Brun, Niko Valkeapää, Jørn Simen Øverli, Lumsk og deLillos.


Rock mot ras, 16/7


Lørdag avholdes den lokale Rock mot ras-festivalen på Kvennøyan i Surnadal kommune.

Festivalen arrangeres for andre gang, og for en billettpris på 120,- (på forhånd) eller 150,- (i døra) kan du få med deg band som Third Kind, Mary Me Young, Slagmark, Area69, Feet-Punk og Jake Ziah.


Mer i Magasinet Neste Klikk:


Festivaloversikt