Festivaltips (4)

Hver uke presenterer vi et knippe aktuelle festivaler rundt om i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Festivalsommeren er over oss for alvor!

Andreas Tylden og JR Ewing spiller på Fjellparkfestivalen lørdag 23. juli.Andreas Tylden og JR Ewing spiller på Fjellparkfestivalen lørdag 23. juli.

Hvorfor ikke gjøre seg kjent med de litt mindre kjente festivalene? Hver uke vil vi presentere et knippe festivaler vi mener fortjener litt ekstra oppmerksomhet.

Kriteriene for å bli valgt ut er at festivalen er norsk, befinner seg i festivaloversikten vår og at festivalen starter den aktuelle uken festivaltipset publiseres. Utover dette er diktatorisk skjønn anvendt, men velbegrunnede tips og argumenter mottas med takk.

Ukens utvalgte:


Folkekulturfestivalen, 20-24/7


Onsdag startet Folkekulturfestivalen «Grenselause dagar» i Kirkenes. I Regi av Noregs Undomslag vil man frem til søndag kunne oppleve og delta i og på teaterforestillinger, dansefester, teatersport, en rekke ulike mat- og musikk-kurs, elvesafari og kulturvandring, samt overnattingstur til Murmansk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


Fjellparkfestivalen, 21-23/7


I dag starter Fjellparkfestivalen i Flekkefjord. Torsdag og fredag foregår konsertene innendørs på Maritim Fjordhotell, mens festivalen flytter utendørs til Fjellparken lørdag.

Av artister og band som opptrer i løpet av festivalen kan nevnes Jaga Jazzist , de svenske retrorockerne i The Soundtrack Of Our Lives og hardcore-gjengen JR Ewing, samt Skambankt, ramp! og The James Band Bond.


Telemarkfestivalen, 21-24/7


I dag er også startskuddet for den internasjonale folkemusikkfestivalen Telemarkfestivalen i Bø i Telemark.

Festivalen, som har satt seg som mål om å være et møtested og arena for fornying av folkemusikken, ble første gang arrangert i 1990 og ferier dermed 15-årsjubileum i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til en rekke kurs og workshops, kan man i løpet av festivalen oppleve konserter med Mari Boine (bestillingsverk), Gåte, Per Anders Buen Garnås, Vamp, Elias og Veronica Akselsen og LoMsk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bukta: Tromsø Open Air Festival, 22-23/7


WE spiller lørdag 23. juli i Telegrafbukta i Tromsø.WE spiller lørdag 23. juli i Telegrafbukta i Tromsø.

Fredag er det klart for musikkfestival i Tromsø og den idylliske Telegrafbukta, da Bukta-festivalen går av stabelen.

Festivalen ble etablert i 2004 (bygde videre på North of Nowhere-festivalen som ble arrangert i 2002 og 2003), og opplevde umiddelbar suksess med sin satsning på norske artister og band.

Fredag kan man oppleve musikk fra Cato Salsa Experience , The Beautiful People og 22 Pisterpirkko, mens lørdagen bringer musikk fra WE, Minor Majority, Ralph Myerz & The Jack Herren Band og franske Phoenix.

Verdt å legge merke til er de gratis formiddagskonsertene med Madrugada, Johanne Ballovarre, Turdus Musicus og Minor Majority.

Mer i Magasinet Neste Klikk:


Festivaloversikt